preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 245405
Ovaj mjesec: 2892
vijesti

EKO-PROJEKT

S ponosom možemo izjaviti da je šk.godina 2018./2019. bila najuspješnija otkada se eko-projekt provodi u našoj školi. Zahvaljujemo svim nastavnicima i učenicima na sudjelovanju i zajedničkom trudu bez kojeg ovakav uspjeh ne bi bio moguć.

Učenici koji su pohvaljeni za ekološke aktivnosti su:

 Antonijo K., 3.H - za izniman doprinos u projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Matija P., OOS 1- za izniman doprinos u izradi ekološkog bora

Najbolje rezultate u akciji prikupljanja starih baterija i lijepe nagrade tvrtke „Friš“ osvojili su:

  1. mjesto: OOS 2 sa prikupljenih 6,2 kg baterija
  2. mjesto : 1.F  sa prikupljenih 4,3 kg baterija
  3. mjesto: OOS 1  sa prikupljenih 2,4 kg baterija

Čestitamo pobjednicima i veselimo se budućim ekološkim aktivnostima!

 

Voditelj eko-projekta: Margita Sabolić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 9. 7. 2019. 22:14

RAD EKOLOŠKE GRUPE U 2016./17.

Već četvrtu školsku godinu u našoj školi veliku pažnju posvećujemo zaštiti okoliša te razvijanju odgovornog ponašanja učenika prema okolišu. Nastojimo podići razinu ekološke svijesti i kulture učenika i osposobiti ih za aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša konkretno putem ekoloških aktivnosti i projektata.

Prvi projekt u koji se naša škola uključila je projekt «Skupljajmo zajedno stare baterije» tvrtke «Friš» iz Križevaca. U školi je postavljen spremnik za odlaganje starih baterija, poticali smo učenike na skupljanje i na kraju nagradili najuspješnije.

Drugi projekt u koji se naša škola uključila je projekt: «Plastičnim čepovima do skupih lijekova» koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Cilj akcije bio je prikupljanje i slanje plastičnih čepova od PET i tetrapak ambalaže u Udrugu koja će u zamjenu za njih dobiti novac za kupnju skupih lijekova za oboljele. Sakupili smo oko 40 kg čepova.

I dalje smo prikupljali plastične boce te i na taj način ukazivali na važnost razvrstavanja otpada.Spremnik za plastične boce postavljen je na ulazu u školu. Nastojali smo motivirati učenike da plastične boce ubacuju u spremnike te i na taj sudjeluju u očuvanju okoliša. Novcem prikupljenim od plastičnih boca kupljene su lukovice za školski kamenjar .

I ove školske godine postavili smo i spremnik za plastične vrećice. Skupljene plastične vrećice odnijeli smo u reciklažno dvorište i odložili u spremnik za plastiku.

Na svakom katu škole bile su postavljene kutije za papir.Tijekom godine na taj način sakupili smo tonu i pol papira učenika i djelatnika škole.

U ožujku organizirana je i velika akcija prikupljanja papira čime smo nastojali upozoriti na važnost recikliranja papira kako bi sačuvali šume od uništenja.Akcija je bila izuzetno uspješna te je skupljeno oko 500 kg papira.

Uređivali smo eko-kutić, održali božićnu i uskršnju radionicu za volontere gdje su se izrađivali proizvodi od recikliranih materijala.Obilježili smo Svjetski dan voda, izrađivali smo cvijeće od kutija za jaja, čistili školski okoliš povodom Dana planete Zemlje.

Svake godine sve više učenika se aktivno uključuje u naše akcije i polako ali sigurno mijenjaju svoje navike te se podiže razina ekološke svijesti naših učenika što je i cilj ovog projekta.

 

Voditelj : Margita Sabolić,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 7. 2017. 00:59

AKCIJA PRIKUPLJANJA STAROG PAPIRA 2017.

31. ožujka 2017. održali smo akciju prikupljanja starog papira. Akcija je bila izuzetno uspješna, a spremnik za papire do vrha pun. Sretni smo i ponosni  što u našoj školi sve više raste svijest o očuvanju okoliša i važnosti recikliranja.

Sudjelovanjem u akciji svatko od vas učinio je puno za očuvanje naše planete!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 31. 3. 2017. 22:47

EKOLOŠKA AKCIJA 2016.

Polaznici prve odgojno-obrazovne skupine i dio polaznika radnog osposobljavanja imali su 6. travnja 2016. ekološku akciju. Nosili su prethodno razvrstani otpad u reciklažno dvorište u neposrednoj blizini škole, a nakon toga su išli u kupovinu u Lidl, te su se odmorili i družili uz sok na terasi obližnjeg bistroa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 6. 4. 2016. 17:14

NAŠE AKCIJE

Dragi učenici,

podsjećamo vas na ekološke akcije u našoj školi i pozivamo  da i vi sami učinite nešto za očuvanje okoliša.

U  školi je postavljen spremnik za odlaganje starih baterija.

Istrošene BATERIJE nemojte bacati u obično smeće jer su vrlo štetne za okoliš. Donesite ih u školu i dajte razredniku koji će ih staviti u spremnik .Razred koji skupi najviše baterija očekuje lijepa nagrada.

Potaknite  prijatelja na odvajanje otpada i svaki put ga upozorite  prije nego baci papirić na pod da ga ubaci u kutiju za papir.

PLASTIČNE BOCE nemojte bacati u smeće !

Stavite ih u spremnik za boce koji se nalazi kod ulaznih vrata u školu. Novcem prikupljenim od plastičnih boca kupiti ćemo cvijeće za školski vrt.

Porazgovarajte na satu razredne zajednice što bi se moglo učiniti da spasite Zemlju od zagađenja i da potaknete ostale na recikliranje. Razmislite i učinite recikliranje zabavnijim kako bi privuklo više učenika.

Obratite pažnju na podsjetnike za ŠTEDNJU STRUJE I VODE koje smo za vas postavili  kao i na urednost učionice.

Molimo vas da PLASTIČNE VREĆICE ne ostavljate ispod klupa i ne bacate u smeće već da ih stavljate u spremnik na ulazu u školu.

Na taj način ćete puno učiniti za očuvanje okoliša jer znamo da su plastične vrećice jedan od najvećih zagađivača okoliša.

Novost ove školske godine je da se i naša škola  priključitla  mnogim školama, vrtićima i tvrtkama u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu «Plastičnim čepovima do skupih lijekova".

Projekt  pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) .

Cilj akcije je prikupljanje i slanje plastičnih čepova od PET i tetrapak ambalaže u Udrugu, koja će u zamjenu za njih dobiti novac za kupnju skupih lijekova za oboljele.

Svi koji žele sudjelovati u akciji mogu donijeti čepove u školu i ubaciti ih u kutiju koja se nalazi na ulazu u školu na spremniku za plastične boce.

Molimo učenike da se podrže ovu hvalevrijednu akciju kojom se brinemo za okoliš i pomažemo drugima!

Ovom akcijom ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 29. 1. 2016. 14:54

EKO AKCIJA

 

17. travnja 2015. smo uspješno proveli najavljenu ekološku akciju. Zajedničkim snagama, profesori i učenici, uspješno su očistili okoliš škole, posadili jorgovane i prikupili puno papira, tekstila, baterija i plastičnih boca. Zahvaljujemo se sestrama Klanjateljicama krvi Kristove i njihovoj Zakladi “Marija De Mattias” koje su se odazvale našem pozivu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 5. 2015. 13:34

Ekološka akcija skupljanja starih baterija

https://www.google.hr/search?q=Baterije&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KwyaU4vaM4uy7AabvYHgBg&ved=0CA

Učenici naše škole sudjelovali su u projektu "Skupljajmo zajedno stare baterije". Zaštitni znak projekta je FRIško, a ove godine uključilo se 57 ustanova kao što su dječji vrtići, osnovne i srednje škole. Sakupljeno je gotovo 6 tona starih baterija, a naša škola je na 26. mjestu s 0,18 kg po učeniku. Ponosni smo što smo bili dio ovog projekta i što su naši učenici ekološki osviješteni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 6. 2014. 22:32

Svjetski dan zaštite životinja

3. listopada 2013. učenici naše škole posjetili su zoološki vrt u Maksimiru.Tijekom  posjeta zoološkom vrtu tim za ekološke akcije organizirao je edukativnu radionicu "Potraga za blagom". Cilj radionice bio je osvijestiti ugroženost pojedinih životinjskih vrsta zbog čovjekovog nemoralnog postupanja s okolišem te na taj način obilježiti Svjetski dan zaštite životinja.

 S pripremljenih listića učenici su odgovarali na pitanja i zagonetke i prema uputama pronalazili lokaciju tražene životinje. Na svakoj lokaciji razrednici su davali dodatne informacije o životinjama i ugroženim vrstama. Učenici su bili izuzetno motivirani i zainteresirani za ovu radionicu, a najbolji je bio 3.C koji je prvi došao do cilja i osvojio diplomu. 

                                           Margita Sabolić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 4. 10. 2013. 14:58

Ekološka grupa

Ekološka družina u našoj školi aktivna je tijekom cijele školske godine – odvajamo papir u za to predviđene kutije. Sakupljaju se i plastične boce koje se prosljeđuju karitativnoj družini. Eko družina prošle je školske godine sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana čistoće koja se odigrala na Trgu bana Josipa Jelačića 1.lipnja 2012. Naši učenici sudjelovali su u prodaji  proizvoda Zadruge od recikliranog materijala, a učenica Martina Kolar sudjelovala je na modnoj reviji u haljini od trapera . I ove školske godine odazvat ćemo se pozivu da sudjelujemo u navedenoj manifestaciji i doprinesemo razvoju svijesti o važnosti čuvanja okoliša.

                                                           

      Tamara Berić-Blažić, prof.                                                      

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 8. 2. 2013. 16:45
 


TražilicaCOVID-19 kutak

  

UPUTE ŠKOLE    SIMPTOMI      

      

  PREPORUKE    RAZGOVARATI

                      S DJECOM


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju