preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Nagrade školi

Projekti

Mreže

    

Sigurno surfanje

    

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 132033
Ovaj mjesec: 1927
Događanja u i izvan knjižnice

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Svake školske godine radionicama obilježavamo Međunarodni dan školskih knjižnica (27.listopada) i Mjesec hrvatske knjige (15.listopada - 15.studenog).

Učenici prvih razreda upoznavaju se s radom knjižnice. Kroz razgovor otkrivaju da se u knjižnici, osim posuđivanja knjiga, mogu gledati filmove, izrađivati plakat, uređivati panoe, sudjelovati na susretima s gostima, provoditi slobodno vrijeme pišući zadaću, čitajući časopise, raditi na računalu ili razgovarajući s knjižničarkom. Kroz kratku detektivsku igru, nauče kako pronaći željenu knjigu na polici te kako se ponašati prema knjizi.

Za učenike drugih razreda održava se radionica na kojoj uče čemu služi pravopis te kako se njime služiti. U uvodnom dijelu im je objašnjeno što je pravopis, a u praktičnom dijelu moraju pronaći kako se pravilno pišu određene riječi.

Učenici trećih razreda otkrivaju bogatstvo referentne zbirke. Prvo ih se upoznaje sa enciklopedijama, leksikonima, atlasima, rječnicima te njihovim digitalnim izdanjima. U drugom dijelu sata učenici pokazuju svoje znanje tražeći pojmove vezane uz zanimanje za koje se obrazuju ili njihove interese.

Upoznavanje s referentnom zbirkom
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Vidović   datum: 10. 11. 2015.

TražilicaE-dnevnik


UPISI 2018./2019.

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju