preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Nagrade školi

Projekti

Mreže

    

Sigurno surfanje

    

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 141288
Ovaj mjesec: 1682
Muzikoterapija

Tamo gdje prestaju riječi, tamo počinje muzika.

                                                                                                  (Heinrich Heine)

 

Muzikoterapija predstavlja profesionalnu upotrebu glazbe i njenih elemenata sa svrhom utjecanja na pozitivne promjene u ponašanju, stjecanju vještina, razmišljanju i izražavanju emocija. To je vrsta terapije koju muzikoterapeut provodi sa jednom osobom (učenikom) ili skupinom od više osoba.

Glazbeno pedagoški pristup može uključivati: pjesmu, muzičku improvizaciju, ples, pokret, igru, receptivno slušanje glazbe, sviranje, vođenu imaginaciju, ritam itd. Iako je sadržaj na kojem terapeut i dijete ili skupina rade poticajan i motivirajući poput igre te rijetko izaziva otpor, struktura seanse je jasna i čvrsta, a sve aktivnosti su u funkciji ostvarenja terapijskih ciljeva. Neki od ciljeva muzikoterapije mogu biti sljedeći: govorno-jezični razvoj, emocionalni razvoj, bolja socijalna interakcija, poboljšanje pažnje, koncentracije i motivacije, stimulacija motoričkog razvoja, suzbijanje negativnih obrazaca ponašanja, podizanje samopoštovanja i samoizražavanja, kao i poboljšanje ishoda u akademskim sposobnostima.


Muzikoterapija svoju snažnu preventivnu, rehabilitacijsku i terapijsku moć temelji na premisi da svaki čovjek posjeduje urođenu muzikalnost. Na tu muzikalnost ne utječu moguća osobna ograničenja, razvojne teškoće ili neurološka oštećenja. Želite dokaz? Stavite ruku na svoje srce. Srce svakog, pa i najbolesnijeg čovjeka, kuca u ritmu!

TražilicaE-dnevnik


UPISI 2018./2019.

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju