preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 245405
Ovaj mjesec: 2892
Knjižničar

Suvremena školska knjižnica je informacijsko, medijsko i komunikacijsko središte škole. Kao izvor informacija i znanja, prvenstveno je namijenjena učenicima i učiteljima za potrebe redovne nastave. To je mjesto okupljanja i provođenja nastavnog, izvannastavnog i slobodnog vremena. Djelatnost knjižnice obuhvaća: neposrednu odgojno-obrazovnu djelatnost, stručno-knjižničnu te kulturnu i javnu djelatnost.

U knjižnici se često održava nastava što profesorima omogućava multimedijalni pristup obradi gradiva, a učenicima lakše svladavanje novih znanja ili zanimljivije ponavljanje već naučenog gradiva.

Većina naših učenika ima teškoće u čitanju te nisu uspjeli razviti čitateljske navike i zato su za njih izrazito važne radionice, kao na primjer: večer u knjižnici, obilježavanje značajnih obljetnica, radionica bontona, upoznavanje prvih razreda s radom knjižnice i knjižničnom građom, upoznavanje referentne zbirke za druge i treće razrede, susreti s istaknutim osobama, radionice u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i ostalim institucijama te izvananstavne aktivnosti: čitateljski klub, plesna družina, Mladi knjižničari, novinarska družina i informatička grupa.

Suradnjom i timskim radom s profesorima i stručnim službama škole, knjižnica sudjeluje u obrazovnom i osobnom rastu učenika te ih potiče na razvijanje njihovih interesa i talenata.

Vrijeme u kojem živimo je vrijeme brzih i velikih promijena. Knjižnica pomaže svim korisnicama da u procesu cjeloživotnog učenja lakše i brže prihvate novosti svakodnevnog života. Cjeloživotno učenje obuhvaća razvoj komunikacijskih vještina, informatičku pismenost, sposobnost rješavanja problema, timski rad i dr.

O radu i aktivnostima u školskoj knjižnici možete pratiti OVDJE.

 

Željka Vidović, prof. i dipl.bibl.

 

 

TražilicaCOVID-19 kutak

  

UPUTE ŠKOLE    SIMPTOMI      

      

  PREPORUKE    RAZGOVARATI

                      S DJECOM


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju