preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 226430
Ovaj mjesec: 2607
Vijesti

SURADNJA NAŠE ŠKOLE I POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

Danas su naši učenici Luka i Antonio zajedno s ravnateljicom i prof. Jelušićem sudjelovali u preventivnoj akciji Hrvatske policije s ciljem senzibiliziranju vozača i svih ostalih sudionika prema osobama s teškoćama. Naša škola inače izuzetno kvalitetno surađuje s PU Zagrebačkom na brojnim preventivnim programima.

(klikni opširnije)


Poznato je da sudionici u prometu lakše uočavaju tzv. vidljiv invaliditet zbog lakše vidljivih obilježja istog, no jako se malo zna i govori o nevidljivom invaliditetu. To su primjerice osobe s problemima mentalnog zdravlja, osobe s ADHD-om, autizmom, intelektualnim teškoćama i mnogim drugim.  S jedne strane ove osobe su podložnije nesrećama u prometu, a društvo i vozači su nedostatno senzibilizirani spram osoba i njihovih teškoća. 

Učenici Luka i Antonio su postavljali pitanja vozačima vezano uz prometnu kulturu i ponašanje u prometu prema osobama s teškoćama. Također su svim vozačima, koje je policija tom prilikom zaustavljala na obližnjem ugibalištu uručili prigodne poklone policije. Time su doprinijeli širenju svijesti i toleranciji među građanima, a preventivna akcija policije je bila izrazito uspješna uz novinare koji će sve popratiti medijskim objavama.

Apeliramo na strpljivost i toleranciju, razumijevanje i suradnju među svim sudionicima u prometu s ciljem postizanja  veće sigurnosti za osobe s teškoćama u razvoju. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ksenija Pinterić   datum: 3. 12. 2019.

Tražilica

O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju