preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 192803
Ovaj mjesec: 2940
Vijesti

SURADNJA NAŠE ŠKOLE I POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

Danas su naši učenici Luka i Antonio zajedno s ravnateljicom i prof. Jelušićem sudjelovali u preventivnoj akciji Hrvatske policije s ciljem senzibiliziranju vozača i svih ostalih sudionika prema osobama s teškoćama. Naša škola inače izuzetno kvalitetno surađuje s PU Zagrebačkom na brojnim preventivnim programima.

(klikni opširnije)


Poznato je da sudionici u prometu lakše uočavaju tzv. vidljiv invaliditet zbog lakše vidljivih obilježja istog, no jako se malo zna i govori o nevidljivom invaliditetu. To su primjerice osobe s problemima mentalnog zdravlja, osobe s ADHD-om, autizmom, intelektualnim teškoćama i mnogim drugim.  S jedne strane ove osobe su podložnije nesrećama u prometu, a društvo i vozači su nedostatno senzibilizirani spram osoba i njihovih teškoća. 

Učenici Luka i Antonio su postavljali pitanja vozačima vezano uz prometnu kulturu i ponašanje u prometu prema osobama s teškoćama. Također su svim vozačima, koje je policija tom prilikom zaustavljala na obližnjem ugibalištu uručili prigodne poklone policije. Time su doprinijeli širenju svijesti i toleranciji među građanima, a preventivna akcija policije je bila izrazito uspješna uz novinare koji će sve popratiti medijskim objavama.

Apeliramo na strpljivost i toleranciju, razumijevanje i suradnju među svim sudionicima u prometu s ciljem postizanja  veće sigurnosti za osobe s teškoćama u razvoju. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ksenija Pinterić   datum: 3. 12. 2019.

Tražilica

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju