preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 192803
Ovaj mjesec: 2940
Stručni i znanstveni skupovi

MODERNIZACIJA PROGRAMA STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA

Petra Međimorec Grgurić, prof.savjetnik održala je 10 - satnu edukaciju ( 25. i 26. 11.2019.) za nastavnike srednjih strukovnih škola na temu "Odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama" u termama Jezerčica. Edukacija je organizirana u sklopu projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih "Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. Projekt se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

      

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 20. 12. 2019. 09:39

TOOL FAIR XIV – #KNOW-HOW, FINSKA

Finska nacionalna agencija za obrazovanje organizirala je u razdoblju 4.- 8. studenog 2019. međunarodni sajam inovativnih metoda i alata neformalnog učenja. Sajam se odvijao na sjeveru Finske, u Rovaniemiu, službenom gradu Djeda Božićnjaka, među sudionicima iz 22 europske države. Profesorica Marija Fridl Grosicki je tim povodom kroz praktične radionice predstavila inovativni alat neformalnog učenja pod nazivom: „Recycled Music Making“.

                                 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 11. 2019. 16:53

INFO DAN MREŽA I INICIJATIVA

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je 30. rujna 2019. Info dan mreža i inicijativa. Tema događanja bila je „Karijerno obrazovanje učenika u smjeru usvajanja vještina budućnosti“. Dan mreža i inicijativa bio je namijenjen prvenstveno djelatnicima stručnih službi u osnovnim i srednjim školama, ali i ostalim sudionicima iz formalnog i neformalnog sektora. Profesorica Marija Fridl Grosicki moderirala je u sklopu „World Caffea“ raspravu na temu kreativnost i inovativnost. Događaj se odvio u prostorima ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu.

https://drive.google.com/drive/folders/11jPQHtTc9qIaV2hhSVt6PCwGfApShNZS

                  

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 22. 11. 2019. 16:44

3. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA

Ravnateljica škole mr.sc. Đana Baftiri održala je predavanje na 3. Danima strukovnih nastavnika u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Šibeniku.

Predavanje je nosilo naziv „Profesionalni stres i sagorijevanje srednjoškolskih nastavnika u radu s ranjivim skupinama učenika“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Postoglu  datum: 14. 10. 2019. 14:15

EDUKACIJA ZA NASTAVNIKE STRUKOVNIH PREDMETA

Petra Međimorec Grgurić, prof.def.savjetnik održala je 24 - satnu edukaciju ( 23.-25.4. te 2.7.2019.) za nastavnike strukovnih predmeta u sklopu projekta Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih "Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta". Naziv održanog modula je bio "Odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 9. 7. 2019. 22:04

TOOL FAIR CROATIA 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u razdoblju 29.-31. svibnja Nacionalni Tool Fair - nacionalni sajam inovativnih metoda i alata neformalnog učenja. Socijalna pedagoginja Jana Tomić i profesorica Marija Fridl Grosicki su ostalim sudionicima kroz prezentaciju i radionice predstavile inovativni alat naziva "Reciklirano muziciranje - doživljajnopedagoški pristup".

https://www.youtube.com/watch?v=tWbJe5bJLEA&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 6. 2019. 15:53

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

30. studenog 2018.  profesorice Dunja Belošević Buden,  Ksenija Pinterić i Sanja Prah sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Izrada ukrasa od vune“ i „Izrada božićnih kuglica“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

     

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 1. 12. 2018. 12:41

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama".

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:26

STRUČNI SKUP

Socijalna pedagoginja škole Maja Postoglu, sudjelovala je na stručnom skupu "Uloga razrednika u provođenju preventinvih programa" 28.08.2018. na kojem je održala dvije radionice u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Mjesto održavanja stručnog skupa bilo je OŠ Matije Gupca u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 19. 9. 2018. 11:31

AKTIVNOST OSPOSOBLJAVANJA, PODUČAVANJA I UČENJA (LTTA) U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA GREAT

Naša škola je kao partner u ERASMUS+ projektu GrEAT bila organizator „Aktivnosti osposobljavanja, podučavanja i učenja za nastavnike srednjih škola (LTTA)“. Edukacija s međunarodnim sudjelovanjem održana je u Zagrebu, u našoj školi od 13.-15.lipnja 2018. godine. Na edukaciji su sudjelovali nastavnici iz partnerskih država (Italija, Španjolska, Francuska) te nastavnici naše i suradnih srednjih škola iz Zagreba.

Tijekom trodnevne edukacije predavanja i radionice su držali nastavnici iz partnerskih država, kao i naši nastavnici. Tako su predavanje o „zelenim“ poslovima i osobama s teškoćama održale Jana Tomić, socijalna pedagoginja i prof. Marija Fridl Grosicki; radionice na teme iz područja recikliranja i održivog razvoja u našoj školi prof. Ksenija Pinterić i prof. Margita Sabolić; našu školu je predstavila pedagoginja Tamara Štimac; zanimanjima za koja se školuju naši učenici predstavila je prof. Petra Međimorec Grgurić, a organizaciju stručne prakse i suradnju s Agronomskim fakultetom predstavila je prof. Dijana Matić. Sva predavanja i radionice održane su na engleskom jeziku.

       

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 16. 6. 2018. 11:38

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Ravnateljica Škole Đana Baftiri  i prof. savjetnica Petra Međimorec Grgurić bile su predavačice na Županijskom stručnom vijeću edukacijskih rehabilitatora grada Zagreba i Zagrebačke županije koje se održalo 23.travnja 2018. u OŠ Nad lipom.

Sudjelovali smo na skupu s dvije prezentacije:

  1. Izazovi školovanja učenika s teškoćama u srednjoj školi 
  2. Školovanje učenika s teškoćama u razvoju u srednjoškolskim programima u srednjoškolskoj ustanovi

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 7. 5. 2018. 23:19

OKRUGLI STOL

Ravnateljica Đana Baftiri i profesorica Petra Međimorec Grgurić vodile su okrugli stol za mentore u sklopu 17. smotre učenika s teškoćama u razvoju. Na okruglom stolu „Izazovi osuvremenjivanja posebnih nastavnih programa i novih kvalifikacija za učenike s teškoćama u razvoju“ bili su prisutni mentori učenika škola sudionica Smotre te predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Smotra je održana u organizaciji  Obrtničke škole Koprivnica i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Koprivnici  13. travnja 2018. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 5. 2018. 11:49

PŠŠK 2018.

30.Proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske,  održana je od 18. do 21. travnja, u Baški na otoku Krku, a tema skupa bila je „Tradicija i suvremenost u radu školskog knjižničara“. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Na skupu je školska knjižničara kao primjer dobre prakse prikazala dva projekta koja su provedena u suradnji s Elektrostrojarskom obrtničkom školom. Izlaganje je nazvano „Knjižničnim projektima protiv predrasuda“ čime se istaknula važnost suradnje i druženja učenika s intelektualnim teškoćama i učenika redovnih srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 23. 4. 2018. 16:38

DRŽAVNI SKUP NASTAVNIKA MATEMATIKE

Ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri aktivno je sudjelovala na Državnom stručnom skupu nastavnika matematike RH „Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike“. Skup je održan 4.-6.travnja 2018. u Svetom Martinu na Muri. Ravnateljica je sudjelovala s predavanjem: „Partnerstvo roditelja i nastavnika u prevenciji školskog neuspjeha učenika s nevidljivim teškoćama.“

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 4. 2018. 12:41

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Dana 8. i 9.prosinca 2017. ravnateljica Đana Baftiri je sudjelovala na međunarodnoj konferenciji  „ Inkluzija osoba sa invaliditetom-unapređivanje izvještavanja u medijima“ u organizaciji Škole za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović Novi Sad, International academy, SECEPRO, SEEMO i CEI. Konferencija je održana u Novom Sadu. Na konferenciji je sudjelovala ravnateljica Đana Baftiri kao pozvani predavač  s temom „Susretljivost medija i etički kodeksi u izvještavanju o osobama s invaliditetom-iskustva i stavovi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:52

SAVEZA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Dana 4. prosinca 2017. u Zagrebu je održan stručni skup s temom „Profesionalna suradnja i podrška djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom“ u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora. Na skupu su kao pozvani predavači sudjelovale prof. mentor Petra Međimorec Grgurić i ravnateljica Đana Baftiri s temom „Prevencija ranog napuštanja školovanja mladih s teškoćama u razvoju“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:51

UDRUGA BUĐENJE

Dana 1. i 2. prosinca 2017. u Zagrebu u organizaciji Udruge Buđenje organizirana je  prva međunarodnu konferenciju o ADHD-u  „Od stigme do uspjeha“ na kojoj su sudjelovali brojni predavači svjetskog ugleda. Na skupu je u svojstvu predavača sudjelovala ravnateljica Đana Baftiri kao pozvani predavač s temom „Partnerstvo roditelja i škole-jesmo li dovoljno učinkoviti u prevenciji ranog napuštanja škole učenika s ADHD-om“

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 14:49

NACIONALNI SEMINAR

Dana 13.10.2017. u Opatiji je održan prvi Nacionalni seminar o globalnom obrazovanju za odgojno-obrazovne djelatnike pod nazivom „Jedi lokalno, misli globalno“ koji je organizirala udruga Žmergo u sklopu EU projekta EAThink2015, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naša škola sudjelovala je kao partner u EU projektu EAThink2015. Naši učenici su sa video-uratkom sudjelovali na međunarodnom natječaju, a na nacionalnoj razini su osvojili drugo mjesto.

Prof. Marija Fridl Grosicki je na prvom Nacionalnom seminaru o globalnom obrazovanju održala predavanje o našoj školi kao primjeru dobre prakse. Sudionike je upoznala sa načinom i specifičnostima rada Škole, kao i o našoj snažnoj usmjerenosti na nastavak rada sukladno temama globalnog obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 10. 2017. 13:34

DRŽAVNI STRUČNI SKUP

Na državnom stručnom skupu iz predmetnog područja Školski preventivni programi pod nazivom ''Preventivne strategije u odgojno-obrazovnim ustanovama'', koji je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Primoštenu od 16.-18. listopada 2017., stručna suradnica Maja Postoglu, prof.soc.ped., održala je dva predavanja pod nazivom ''Protokol o postupanju s učenicima s PUPom, iskustva Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje'' i ''Dokumentacija socijalnog pedagoga u srednjoj školi''. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 24. 10. 2017. 14:03

IZAZOVI ŠKOLOVANJA UČENIKA S POREMEĆAJIMA U PONAŠANJU

Dana 7. srpnja 2017. u Zagrebu  (Tribine grada Zagreba) održan je stručni skup s temom Izazovi školovanja učenika s poremećajima u ponašanju u posebnim razrednim odjelima. Skup je inicirala i vodila viša stručna savjetnica gđa Alma Rovis-Brandić (AZOO) kojoj ovom prilikom zahvaljujemo na poticanju rasprave o ovoj važnoj temi.

Na skupu je u svojstvu predavača sudjelovala i ravnateljica naše škole Đana Baftiri s temom: „Izazovi školovanja učenika s poremećajima u ponašanju u srednjoj školi“ te iznijela jedinstven primjer dobre prakse sustavne brige i podrške učenicima s teškoćama u razvoju koji se u provode u ovoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 9. 2017. 10:54

ŽSV KNJIŽNIČARA

Knjižničarka Željka Vidović održala je prezentaciju na Županijskom  stručnom  vijeću knjižničara srednjih škola i učeničkih domova I., II. i XXI. županije koje se održalo 21.lipnja 2017. u dvorani Glazbene škole Pavla Markovca, Zagreb. Tema prezentacije: Zajednički projekti knjižnica Srednje škole - Centra za odgoj i obrazovanje i Elektrostrojarske obrtničke škole pod vodstvom knjižničarke Željke Vidović i Dragice Kvesić.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 6. 2017. 13:37

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Ravnateljica Škole mr.sc Đana Baftiri i nastavnica Lejla Osmančević Katkić, prof.reh koautorice su radova prezentiranih na 9. međunarodnoj konferenciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održanoj 17.-19. svibnja 2017. u Zagrebu.

Sudjelovanje je obuhvaćalo četiri rada:

  • Osmančević Katkić L., Salaj, I., mr.sc. Baftiri Đ.: Diagnosis of ADHD Disorder-Perception of Parents -poster prezentacija 
  • Osmančevič Katkić, L., Lang Morović,M., Kovačić , E.:Parenting Stress and a Sense of Competence in Mothers of Children with Disabilities – usmeno izlaganje
  • Osmančević Katkić ,L., Salaj, I., Kovačić, E.:Run, Forest, Run!-The Assessment of Inclusiveness of a Literary Work-poster prezentacija
  • Kovačić,E., Osmančević Katkić, L, Lang Morović, M.: Case Study: Multimodal Treatment of a Child with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (Adhd)- poster prezentacija.
  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 5. 2017. 12:24

INTERDISCIPLINARNI SKUP

Nastavnica Škole Lejla Osmančević Katkić, prof.reh. koautorica je rada prezentiranog na Interdisciplinarnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem “Suvremena edukacijska i rehabilitacijska praksa u kontekstu znanstveno utemeljenih pristupa”.

Skup je održan u Zadru 27.-29.travnja 2017.godine u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

Osmančević Katkić, L., Kovačić, E., Opačak, T.: Emancipatorno istraživanje-put do glasa osoba s intelektualnim teškoćama -usmeno izlaganje

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 5. 2017. 12:18

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE

Socijalna pedagoginja Maja Postoglu je na Županijskom stručnom vijeću ravnatelja i Županijskom stručnom vijeću pedagoga posebnih odgojno-obrazovnih ustanova održala predavanje ''Priprema za zapošljavanje učenika s teškoćama u razvoju'', pri čemu je i predstavila ishode Erasmus+ projekta My work is my future, a koji se besplatno mogu koristiti u radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Sastanak Vijeća održan je 3. travnja 2017. godine u osnovnoj školi Nad lipom u Zagrebu, a prisutno je bilo 40ak ravnatelja i pedagoga iz Zagreba i okolnih županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 4. 2017. 12:00

HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR

Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora  organiziralo  je kongres pod nazivom: „Djeca i mladi – izazov za budućnost“. Kongres je održan u Opatiji 30.3.-2.4.2017.

Na stručni skupu su kao pozvani predavači sudjelovale ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri i prof.mentor Petra Međimorec-Grgurić s temom: „Školovanje učenika s teškoćama u razvoju u srednjoškolskim programima u posebnoj ustanovi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 3. 4. 2017. 11:56

Znanstveno - stručni skup OD BIJELOG DO OBOJENOG

Hrvatska udruga za boje (HUBO) organizirala je znanstveno-stručni skup "Od bijelog do obojanog" povodom Međunarodnog dana boja koji se održao 21.ožujka 2017. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Akademija tehničkih znanosti Hrvatske je bila pokrovitelj ove manifestacije, a na njoj je sudjelovala i naša zadruga „DAR-MAR“. Kroz radionicu „Boje proljeća“ sudionici su izrađivali nakit i uporabne predmete iz recikliranih materijala. Naglasak je bio na odabiru boja inspiriranih proljećem, buđenju prirode i recikliranju, kako bi potaknuli osjetila, doživjeli simboliku boja i rasplesali maštu. Radionicu je vodila profesorica Ksenija Pinterić s učenicima – zadrugarima.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 3. 2017. 14:40

PROFESIONALNI STRES

Temi stresa profesionalnih pomagača u radu s djecom mladima te članovima njihovih obitelji s teškoćama u razvoju ne posvećuje se dovoljno pažnje. Obzirom da se radi o zanemarenoj, ali iznimno važnoj temi, organizirali smo stručni skup pod nazivom: „Profesionalni stres stručnjaka u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju i  njihovim obiteljima  i suradnja u otežanim uvjetima“. Skup je organiziran u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom za djecu i mladež.

Skupu je nazočilo više od 130 stručnjaka iz različitih područja: zdravstva, odgoja i obrazovanja i socijalne skrbi. Na skupu je kao predavač sudjelovala naša ravnateljica mr.sc. Đana Baftiri s temom: Utjecaj pozitivne školske i organizacijske klime i strategije suočavanja s teškim roditeljem - primjer iz prakse.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 3. 2017. 11:52

IZ SOCIJALNOPEDAGOŠKE RIZNICE

http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6059:odran-struni-skup-iz-socijalno

Socijalna pedagoginja Maja Postoglu održala je predavanje na državnom stručnom skupu za socijalne pedagoge i voditelje županijskih stručnih vijeća za preventivne programe ''Iz socijalnopedagoške riznice'' . Predavanje je bilo na temu primjera dobre prakse, pri čemu je predstavila afirmativni pano ''I to smo mi''. Stručni skup se održavao u Varaždinskim Toplicama od 12. do 14. rujna 2016. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 13. 12. 2016. 13:53

MOGUĆNOSTI I PREPREKE UKLJUČIVANJA DJECE I OSOBA S INVALIDITETOM

Ravnateljica Đana Baftiri i Petra Međimurec Grgurić, prof. održale su predavanje "Izazovi srednjoškolskog strukovnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju" na skupu s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom: Mogućnosti i prepreke uključivanja djece i osoba s invaliditetom. Skup je održan u Zagrebu 5. prosinca 2016. u organizaciji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 12. 2016. 17:03

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

1. prosinca 2016.  profesorice Dunja Belošević Buden i Ksenija Pinterić sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Recikirani božićni patuljci“ i „Sove od češera“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 2. 12. 2016. 12:32

PRVI HRVATSKI KONGRES O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Prvi hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom „Mentalno zdravlje djece i mladih – imperativ za budućnost“, održan je u organizaciji Hrvatskog društva za mentalno zdravlje djece i adolescenata Hrvatskog liječničkog zbora od 28. do 29. 10. 2016. u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Na kongresu je kao pozvani predavač sudjelovala ravnateljica mr.sc.Đana Baftiri, prof. s temom: Izazovi školovanja učenika s nevidljivim teškoćama.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:55

PREDUVJETI USPJEŠNE INKLUZIJE UČENIKA S TEŠKOĆAMA U STRUKOVNE ŠKOLE

Petra Međimorec Grgurić, prof. mentor održala je predavanje na temu Preduvjeti uspješne inkluzije učenika s teškoćama u strukovne škole na stručnom skupu voditelja/ica ŽSV-a I MŽSV-a u obrazovnom podsektoru Ekonomija i Odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama za strukovne kvalifikacije  – svi sektori u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Skup je održan 24. listopada 2016. u Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:41

UČENICI S TEŠKOĆAMA U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU

Tamara Berić Blažić, prof. mentor i Petra Međimorec Grgurić, prof. mentor sudjelovale su kao predavači na stručnom skupu „Učenici s teškoćama u strukovnom obrazovanju“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Skup je održan 11. listopada 2016. u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci. Teme održanih predavanja bile su : Preduvjeti uspješne inkluzije učenika s teškoćama u strukovne škole i Praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje rada učenika s teškoćama u strukovnoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 11. 2016. 12:33

ODRŽIVI RAZVOJ I ODGOJNO-OBRAZOVNI SUSTAV HRVATSKE

Nastavnici Škole sudjelovali su na Znanastveno-stručnom skupu: Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske. Skup se održao u Zadru, 12.-13. svibnja 2016. u organizaciji Odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i Dječjeg vrtića Radost, Zadar.

 Sudjelovali smo s poster prezentacijom  pod nazivom: Odgoj za održivi razvoj i poduzetništvo u radu s učenicima s teškoćama srednje škole. Autorice postera: Đana Baftiri, Ksenija Pinterić i Sanja Prah.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 7. 2016. 14:23

IZAZOVI INKLUZIVNOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Nastavnici Škole aktivno su sudjelovali na 11. kongresu Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem koji se održao u Varaždinu 28.-30. travnja 2016.

Na Kongresu smo sudjelovali s tri rada:​​​

  • mr.sc. Đana Baftiri: Oblici podrške mladima s nevidljivim teškoćama tijekom i nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja - plenarno predavanje​
  • mr.sc. Đana Baftiri, Lejla Osmančević Katkić: Usluge, podrška i očekivanja od odgojno-obrazovnog i zdravstvenog sustava-percepcija roditelja djece s ADHD poremećajem - poster prezentacija ​
  • Tamara Berić Blažić, Đana Baftiri, Davor Lukačević, Tea Martinić,  Sanja Prah: Afirmativni pano „I to smo mi“ - poster prezentacija
  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 7. 7. 2016. 13:55

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE ZA VODITELJE ŠKOLSKIH PREVENTIVNIH PROGRAMA

16. lipnja 2016. održano je u Karlovcu Županijsko stručno vijeće za voditelje školskih preventivnih programa za osnovne i srednje škole Karlovačke županije. U skolpu toga su profesorice Sanja Prah, Dunja Belošević-Buden i Ksenija Pinterić održale radionicu izrade stopera za vrata.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 16. 6. 2016. 18:46

MŽSV VODITELJA UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

9. prosinca 2015.  profesorice Dunja Belošević Buden i Ksenija Pinterić sudjelovale su na Međužupanijskom stručnom vijeću voditelja UZ Grada Zagreba i Karlovačke županije gdje su održale dvije radionice: „Recikirani snjegovići“ i „Anđeli od jakobovih kapica“. Mjesto održavanja  stručnog skupa bio je Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži -  Karlovac, Banija 24.

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 10. 12. 2015. 12:13

MŽSV ZA VODITELJE UZ GRADA ZAGREBA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE

5. studenog 2014. održano je u Karlovcu Međužupanijsko stručno vijeće za voditelje UZ Grada Zagreba i Karlovače županije na kojem je profesorica Sanja Prah održala radionicu izrade glinenih prstena za salvete.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 5. 11. 2014. 18:39
 


Tražilica



O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.





preskoči na navigaciju