preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 192803
Ovaj mjesec: 2940
Školski zbor

ŠKOLSKI ZBOR

„Bez glazbe, život bi bio pogreška“

(Friedrich Wilhelm Nietzsche, Sumrak idola)

Glazba je, uz ostale umjetnosti, važna za estetski i emocionalni odgoj mladih. Aktivno sudjelovanje u glazbenim aktivnostima razvija osjećaj za lijepo te je dobar put za razvijanje glazbenog ukusa.

Mlada osoba svojim sudjelovanjem u zboru stječe nove spoznaje važne za vlastito sazrijevanje, a pri tome joj umjetnost postaje daleko bliža, pristupačnija i ljepša. Osim toga, mladi koji se izvan nastave bave kolektivnim glazbenim aktivnostima, dodatno razvijaju sklonost timskom radu, jačaju samopouzdanje, bolju društvenu prilagodbu i pozitivnije životne stavove.

 

voditeljica: Marija Fridl-Grosicki, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 28. 1. 2019. 23:04

Iz glazbe dolazi čar uz kojeg se moraju smiriti sve brige i sve boli srca. (William Shakespeare)

Školski zbor okuplja poveću veselu skupinu raspjevanih učenika. To je prilika da se kroz individualno i skupno pjevanje, u atmosferi međusobne suradnje i podrške, razvijaju glazbene kompetencije, kreativnost i samopouzdanje. Kroz neformalno no ipak radno okruženje, učenici kvalitetno i konstruktivno provode svoje slobodno vrijeme te produbljuju odnose sa školskim drugovima. Njihovo zadovoljstvo ovom aktivnošću se pokazuje kroz redovitost pohađanja, značajan osobni angažman i želju za napretkom te nestrpljivost u iščekivanju sljedećeg javnog nastupa.

Svi glazbeno daroviti učenici sudjelovanjem u školskom zboru imaju priliku dalje razvijati te drugima pokazati svoje talente. Ipak, darovitost nije uvjet za sudjelovanje. Dapače, svi učenici su dobrodošli! Ukoliko iz tog razloga neki od budućih nastupa i ne bi bio savršeno tehnički ili melodijski izveden, vjerujemo da to publika ne bi doživjela kao značajan nedostatak – nadjačala bi ga vesela atmosfera i iskrena radost mladih pjevača.

    

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 6. 2015. 14:53

ŠKOLSKI ZBOR

Zborsko pjevanje je sve popularnije, zar ne? Naša škola već dugi niz godina ima Školski zbor. Što se pjeva? Pjevaju se popularne i tradicionalne pjesme koje uz pomoć voditelja zbora odabiru sami učenici. Naravno, za potrebe nastupa i školskih priredbi, uče se i prigodne pjesme. Da ne bi zaboravili riječi pjesme, pomažu nam „zborske karaoke“.

Tijekom zborskih proba njeguje se glas kakav učenik ima i uči se pjevati zborski: glasno i tiho, brzo i sporo, veselo i tužno. Na zboru učimo kako čuvati glas i tijekom pjevanja pjevati kao jedan te kako se ponašati na sceni tijekom nastupa.

 

Pjevaš li sam kod kuće, u tramvaju, na putu do škole? Često slušaš glazbu? Onda si odličan kandidat za uključiti se u naš zbor! Zbor prima nove članove tijekom cijele školske godine. Ukoliko nisi siguran kome se javiti, pitaj svoju razrednicu.

Vidimo se na slijedećoj probi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2013. 18:10
 


TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju