preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 245405
Ovaj mjesec: 2892
Školski zbor

ŠKOLSKI ZBOR

„Bez glazbe, život bi bio pogreška“

(Friedrich Wilhelm Nietzsche, Sumrak idola)

Glazba je, uz ostale umjetnosti, važna za estetski i emocionalni odgoj mladih. Aktivno sudjelovanje u glazbenim aktivnostima razvija osjećaj za lijepo te je dobar put za razvijanje glazbenog ukusa.

Mlada osoba svojim sudjelovanjem u zboru stječe nove spoznaje važne za vlastito sazrijevanje, a pri tome joj umjetnost postaje daleko bliža, pristupačnija i ljepša. Osim toga, mladi koji se izvan nastave bave kolektivnim glazbenim aktivnostima, dodatno razvijaju sklonost timskom radu, jačaju samopouzdanje, bolju društvenu prilagodbu i pozitivnije životne stavove.

 

voditeljica: Marija Fridl-Grosicki, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 28. 1. 2019. 23:04

Iz glazbe dolazi čar uz kojeg se moraju smiriti sve brige i sve boli srca. (William Shakespeare)

Školski zbor okuplja poveću veselu skupinu raspjevanih učenika. To je prilika da se kroz individualno i skupno pjevanje, u atmosferi međusobne suradnje i podrške, razvijaju glazbene kompetencije, kreativnost i samopouzdanje. Kroz neformalno no ipak radno okruženje, učenici kvalitetno i konstruktivno provode svoje slobodno vrijeme te produbljuju odnose sa školskim drugovima. Njihovo zadovoljstvo ovom aktivnošću se pokazuje kroz redovitost pohađanja, značajan osobni angažman i želju za napretkom te nestrpljivost u iščekivanju sljedećeg javnog nastupa.

Svi glazbeno daroviti učenici sudjelovanjem u školskom zboru imaju priliku dalje razvijati te drugima pokazati svoje talente. Ipak, darovitost nije uvjet za sudjelovanje. Dapače, svi učenici su dobrodošli! Ukoliko iz tog razloga neki od budućih nastupa i ne bi bio savršeno tehnički ili melodijski izveden, vjerujemo da to publika ne bi doživjela kao značajan nedostatak – nadjačala bi ga vesela atmosfera i iskrena radost mladih pjevača.

    

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 6. 2015. 14:53

ŠKOLSKI ZBOR

Zborsko pjevanje je sve popularnije, zar ne? Naša škola već dugi niz godina ima Školski zbor. Što se pjeva? Pjevaju se popularne i tradicionalne pjesme koje uz pomoć voditelja zbora odabiru sami učenici. Naravno, za potrebe nastupa i školskih priredbi, uče se i prigodne pjesme. Da ne bi zaboravili riječi pjesme, pomažu nam „zborske karaoke“.

Tijekom zborskih proba njeguje se glas kakav učenik ima i uči se pjevati zborski: glasno i tiho, brzo i sporo, veselo i tužno. Na zboru učimo kako čuvati glas i tijekom pjevanja pjevati kao jedan te kako se ponašati na sceni tijekom nastupa.

 

Pjevaš li sam kod kuće, u tramvaju, na putu do škole? Često slušaš glazbu? Onda si odličan kandidat za uključiti se u naš zbor! Zbor prima nove članove tijekom cijele školske godine. Ukoliko nisi siguran kome se javiti, pitaj svoju razrednicu.

Vidimo se na slijedećoj probi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2013. 18:10
 


TražilicaCOVID-19 kutak

  

UPUTE ŠKOLE    SIMPTOMI      

      

  PREPORUKE    RAZGOVARATI

                      S DJECOM


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju