preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Nagrade školi

Projekti

Mreže

    

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 95140
Ovaj mjesec: 1811
Riječ ravnateljice

Poštovani roditelji budućih učenika!

Sretni smo što vam ovim putem možemo predstaviti našu školu.

Riječ je o jedinstvenoj srednjoškolskoj ustanovi u Hrvatskoj u kojoj se odgajaju i obrazuju učenici s teškoćama u razvoju do navršene 21. godine života. U školi se provode strukovni programi za stjecanje niže stručne spreme (13 programa) i posebni programi za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života do navršene 21. godine života (informacije o programima se nalaze OVDJE). Misijom i vizijom škole maksimalno se naglašava razvijanje i jačanje jakih strana, kreativnih potencijala i ostalih sposobnosti učenika.

Osnivač naše škole je Grad Zagreb što smatramo najznačajnijom prednošću za naše učenike u smislu financiranja pojedinih usluga. Učenici mogu koristiti uslugu subvencionirane prehrane, a za one učenike koji zahtijevaju dodatne oblike potpore, može se odobriti i pomoćnik u nastavi. Za roditelje koji svakodnevno odvode i dovode svoju djecu u Školu ili na praksu, osigurano je financiranje povećanih troškova prijevoza za učenike s teškoćama u srednjoškolskim programima (više o navedenom pročitajte OVDJE).

Osim navedenih materijalnih preduvjeta koji olakšavaju daljnje školovanje našim učenicima u srednjoj školi, ističemo i neke programske specifičnosti naše ustanove. Jedina smo srednja škola u kojoj se provodi program produženog stručnog postupka (PSP). To je program u koji se mogu uključiti svi učenici koji žele, a odvija se prije ili poslije redovite nastave u trajanju od 18 sati tjedno, a sastoji se od:  

 • pomoći u učenju
 • edukacijsko-rehabilitacijskih programa
 • strukturiranih slobodnih aktivnosti
 • kreativnih radionica
 • izvannastavnih aktivnosti

Program PSP-a je usmjeren na jačanje jakih strana, podizanje samopouzdanja kao i stjecanje emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih kompetencija što sve doprinosi poboljšanju kvalitete njihovog života.

Prednosti školovanja u našoj školi su brojne:

 • školovanje u malim razrednim odjelima,
 • individualiziran pristup učeniku usmjeren na potrebe učenika,
 • visoku i aktivnu uključenost učenika u izvannastavne aktivnosti,
 • uključivanje učenika u produženi stručni postupak i rehabilitacijske programe,
 • uključivanje učenika u projekte s ciljem jačanja osobnog razvoja,
 • savjetodavni rad s učenicima i roditeljima
 • praćenje i pomoć u zapošljavanju  nakon završenog školovanja
 •  

Stručni tim Škole je odlično ekipiran. U Školi djeluju: pedagoginja, socijalna pedagoginja, logopedinja, knjižničarka i defektolog na poslovima praćenja tijeka socijalizacije i zapošljavanja. Pedagoška služba kvalitetno skrbi o napretku svakog djeteta te timski promišlja o načinu rješavanja određenih teškoća, kada se pojave.

Rad službe praćenja socijalizacije i zapošljavanja usmjeren je ka što boljoj pripremi i osposobljavanju bivših učenika za aktivno traženje zaposlenja i snalaženju u utrci za zaposlenjem na otvorenom tržištu rada. Služba osigurava i pomoć bivšim učenicima u ostvarivanju prava koja im prema zakonu pripadaju u vrijeme prije pronalaska posla. I u tome se ističemo kao jedina srednja škola u kojoj se podrška učenicima nastavlja i nakon završene srednje škole.

U Školi se njeguju različiti inovativni pristupi i fleksibilnost u radu, a poduzetništvo i održiv razvoj potiču se kroz brojne izvannastavne aktivnosti i program produženog stručnog postupka (PSP) te rad u učeničkoj zadruzi „DAR-MAR“ (daroviti i marljivi).

Učenička zadruga „DAR-MAR“ osnovana je s ciljem okupljanja što većeg broja darovitih i marljivih učenika. Radom u zadruzi učenici razvijaju sklonosti, interese, kreativnost, radne navike te stječu i primjenjuju znanja za ovladavanje proizvodnim procesom. Poseban naglasak stavljamo na  razvijanje i njegovanje svijesti o načinu održavanja prirodne ravnoteže kroz ekološko osvještavanje te različite načine recikliranja. Radom u zadruzi učenici stječu različita radna iskustva što ih najbolje priprema za uključivanje u svijet rada nakon završetka školovanja.

U radu provodimo čitav niz motivacijskih postupaka i tehnika s ciljem unapređivanja njihovog cjelokupnog razvoja. Trenutno se u Školi provode brojni projekti s ciljem jačanja osobnog razvoja: savjetovalište „Niste sami“, mentorska podrška, volonterske radionice, planinarenje, uključivanje u prodajne i donacijske izložbe, pohvaljivanje učenika „Naj pomagač“. Sportu pripada posebno mjesto. Učenici pod vodstvom nastavnika odlaze na sva državna i međunarodna natjecanja, što pridonosi  jačanju njihovih motoričkih sposobnosti i samopoštovanja. Naši učenici osvajaju brojne zlatne, srebrne i brončane medalje čime ih se nastoji afirmirati u društvo na najbolji mogući način.

Osim strukovnih programa u Školi se provodi i rad u odgojno-obrazovnim skupinama (do navršene 21. godine). Školovanje u navedenim programima nastavljaju učenici koji nisu uspjeli uspješno svladati zanimanje u kojem se osposobljavaju. Cilj rada u odgojno obrazovnim skupinama je postizanje što većeg stupnja samostalnosti u aktivnostima svakodnevnog života povezivanjem sa iskustvom učenika i realnim životnim situacijama. Stjecanjem  znanja,  životnih  i  radnih vještina polaznici se pripremaju za samostalan život i aktivno uključivanje u život zajednice.

Naša škola je sigurno i sretno mjesto. U njoj se njeguju i promiču brojne ljudske, životne i etičke vrijednosti. Učenike potičemo na pozitivan pristup životu i razvijanje brojnih znanja, vještina i navika koje će im olakšati snalaženje u budućem životu i svijetu rada.

Naši učenici vole dolaziti u školu jer im vraća osmijeh na lice, kao što nas određuje i sam logo škole.

                                              Ravnateljica škole, Đana Baftiri

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 4. 2017. 13:24

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Oni koji nas ne poznaju, pitaju se kakva smo škola. Svrstani smo u posebne ustanove, ali smo škola poput svake druge: raspored sati, školsko zvono, dnevnik, ploča, profesori i sve ostalo što ide uz školu. Ipak u načinu i pristupu rada smo u mnogočemu različiti.

Naše različitosti upravo su naše prednosti koje mnogi roditelji, posjetitelji ili kolege iz drugih škola lako uočavaju:

 • topla, prijateljska, partnerska i poticajna atmosfera
 • upornost i pedagoški optimizam pri najsloženijim i najtežim izazovima struke
 • teškoće nastojimo pretvoriti u prednosti i uspjehe, čak i u najsloženijim situacijama
 • entuzijazam, zajedništvo i volonterski rad djelatnika
 • timsko rješavanje problema
 • kreativnost i inventivnost u radu.

Prednosti školovanja u našoj školi odnose se i na:

 • školovanje u malim razrednim odjelima,
 • individualiziran pristup učeniku usmjeren na potrebe učenika,
 • visoku i aktivnu uključenost učenika u izvannastavne aktivnosti,
 • uključivanje učenika u produženi stručni postupak i rehabilitacijske programe,
 • uključivanje učenika u projekte s ciljem jačanja osobnog razvoja,
 • savjetodavni rad s učenicima i roditeljima
 • praćenje i pomoć u zapošljavanju  nakon završenog školovanja.

Naša škola je sigurno i sretno mjesto. U njoj se njeguju i promiču brojne ljudske, životne i etičke vrijednosti. Učenike potičemo na pozitivan pristup životu i razvijanje brojnih znanja, vještina i navika koje će im olakšati snalaženje u budućem životu i svijetu rada. Naši učenici vole dolaziti u školu jer im vraća osmijeh na lice, kao što nas određuje i sam logo škole. Mnogi učenici ostavili su staroj školi zauvijek svojih ruku djelo pobojavši dobrovoljno učionicu ili druge prostorije, pobrusivši parkete i slično što dovoljno govori o njihovom pozitivnom  odnosu spram škole.

Učenici koji zbog neuspjeha u redovnoj školi nastave školovanje u našoj školi nalaze posljednju slamku spasa, te im je potrebna velika stručna pomoć i podrška, a posebno se to odnosi na one koji bi zbog školskog neuspjeha mogli izgubiti pravo na školovanje. Nema veće sreće nego kada mladu osobu ponovno osnažimo za školovanje i život te joj uspijemo vratiti izgubljeno samopoštovanje! Time se uspješno profiliramo  kao ustanova koja se prilagođava učenicima, kako bi oni bili u centru odgojno-obrazovnog procesa.

Svima želim puno uspjeha tijekom školovanja!

Vaša ravnateljica Đana Baftiri

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 10. 2015. 14:35

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici, poštovani roditelji, kolegice i kolege!

Srdačno vas pozdravljam na početku nove školske godinu.  S osobitim zadovoljstvom pozdravljam sve učenike, a naročito one prvih razreda i njihove roditelje koji su se odlučili za nastavak školovanja u našoj školi. Nadam se da će vam školovanje proteći što ugodnije te da ćete u ovoj školi iskazati sve svoje sposobnosti, talente i interese.  Ova škola u prvom je redu mjesto prihvaćanja, tolerancije različitosti, promicanja kulturnih, komunikacijskih i etičnih vrijednosti. Najvažnije je da učenici s velikom radošću dolaze u školu.

Kakva je naša škola? To je sigurno i sretno mjesto, koje vraća osmjeh na lica učenika!

Često nam učenici govore kako skrivaju da idu u našu školu, zbog svoje različitosti, bili su izloženi poruzi vršnjaka te kako nemaju previše vjere u svoje sposobnosti. No, ubrzo po uključivanju u našu školu uočavaju da se način rada i aktivnosti  koje se u našoj školi provode uvelike razlikuju od  onih u redovnim školama. Razredi nisu brojni i to je naša najveća prednost.  Ne moraš se brinuti hoćeš li stići sve prepisati, hoće li ti se netko smijati jer sporije čitaš ili mucaš. Veliki tim nastavnika i ostalih stručnjaka škole pomoći će svakom učeniku da lakše svlada gradivo, usvoji ili nadoknadi propušteno poštujući tempo učenja svakog ponaosob. Mnogi učenici naše škole navode kako im je glavni problem motivacija za učenje, kako su s učenjem na „VI“. Poručujemo im da je s time gotovo. Nemamo „čarobni štapić“, ali primjenom individualiziranog pristupa, suvremenim pristupom u nastavi i interesantnim materijalima za učenje činimo učenje zanimljivim i poticajnim što predstavlja okosnicu našeg rada u kojem je učenik u centru pažnje.

Nastavnici i stručni suradnici pomoći će i podržat će svakoga u nastojanju da riješi problem. Pozivam sve učenike i roditelje da im se obrate u slučaju potrebe te će zajedno pronaći rješenje. Podsjećam da se možete slobodno obratiti u savjetovalište za učenike i/ili roditelje te vas ovom prilikom potičem da nas posjetite s punim povjerenjem.

Veliku pozornost u našem radu poklanjamo odgojnim ciljevima. Posjeti ustanovama kulture, projekti za promicanje etičnih, kulturnih, humanih i općedruštvenih vrijednosti, obilježavanje blagdana, planinarenje, ekološke akcije, natjecanja, karaoke, brojne izvannastavne aktivnosti, produženi stručni postupak i rehabilitacijski programi čine našu školu zanimljivim i prepoznatljivim mjestom. Škola smo u kojoj se uvijek nešto događa i zato nam je svima srcu draga ova „dama“ koja ove godine proslavlja 55 godina svoga djelovanja.

Pozivam sve učenike, roditelje i djelatnike škole da sa svojim sposobnostima i talentima doprinesete daljnjem razvoju škole jer uvijek možemo biti još bolji.

Svima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini!

 

Vaša ravnateljica Đana Baftiri

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 20. 10. 2014. 17:15

KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici, roditelji, kolegice i kolege i djelatnici škole,

Ovu školsku godinu zakoračili smo vrlo hrabro, „punim jedrima“ naprijed. „Svakog dana u svakome pogledu sve više napredujemo“. U prvom redu zahvaljujući velikom trudu i zalaganju svih uključenih: učenika, roditelja, profesora, administrativnog i tehničkog osoblja, koji svatko u svome dijelu doprinose poboljšanju kvalitete rada u školi.

Kao ravnateljica „sve vidim i čujem“, pa tako svaki uspjeh u radu učenika ili nastavnika pohvalim i podržim svim srcem. Teško je nabrojiti sve naše uspjehe ove školske godine. Bilo ih je mnogo: sportski uspjesi, nastupi dramske družine, zbora i plesne družine, prodajne izložbe učeničke zadruge „DAR-MAR“, školske knjigovežnice i učenika radnog osposobljavanja. Ekološki tim je zasjao u punom sjaju potaknuvši učenike, nastavnike i roditelje na očuvanje okoliša i recikliranje. 

Također bih pohvalila učenike koji su se iskazali volontiranjem u školi u okviru praktične nastave ili izrade završnog rada. Na taj način će zauvijek ostaviti školi „svojih ruku djelo“.

Škola se ističe i po brojnim projektima: Karaoke, Dan međusobnog pomaganja, Dan otvorenih vrata, Dan darovitih učenika, Dan zahvalnosti za plodove zemlje i očuvanje tradicije, Planinarenje, Projekt „Pis“ …

Projekti se održavaju prvenstveno velikim zalaganjem i optimizmom kreativnih nastavnika i učenicima koji spremno prihvaćaju izazove koji se pred njih postavljaju. Sudjelovali smo u projektu „Večernjeg lista“, kao škola predstavnik Grada Zagreba u izradi najdulje božićne čestitke. U sklopu međunarodne suradnje ove škole, posjetilo nas je devet ravnatelja srednjih škola iz Belgije, koje smo oduševili svojom toplinom i kreativnim potencijalima. Sve posjetioce smo oduševili prezentacijom  za Dan otvorenih vrata škole, čime se nadamo većem broju upisanih učenika iduće školske godine.

Projektom „I to smo mi“  želimo pokazati kako i učenici koji nisu uvijek najbolji u učenju ili ponašanju, mogu biti u nečemu izvrsni, jer svatko zaslužuje još prilika i poticaja, kako bi promijenio i poboljšao svoje ponašanje.

Na kraju maturantima želim sve najbolje u budućem životu, a svima ostalima vesele i ugodne praznike te da se odmoreni i osnaženi vratite ponovno u školske klupe u rujnu.

Srdačan pozdrav!

                                                                                             Vaša ravnateljica

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 7. 2014. 15:32

POZDRAVNA RIJEČ RAVNATELJICE

Dragi učenici,

čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas i putem web stranice naše škole. Vjerujem da ste već prepoznali moju želju da se kao ravnteljica škole zalažem za dobrobit svih vas. Moja misija i vizija škole u budućnosti je razumijevanjem i potporom odgajati i obrazovati vas za život. Pomoći vam da maksimalno razvijete i usavršite svoje emocionalne, socijalne i kognitivne vještine, znanja i navike te steknete sve što vam je potrebno za kvalitetno uključivanje u društveni život i svijet rada. Vjerujem da naše vrijeme tek dolazi zahvaljujući vrijednim, predanim i marljivim profesorima i djelatnicima škole punim razumijevanja i pedagoškog optimizma.

Pozivam sve vas, učenike, da svojim trudom, zalaganjem i odgovornošću pomognete da budemo podrška jedni drugima kako bi naša škola postala poznata po toplini i radosti u odnosu između učenika, ali i učenika i profesora.

Želim vam da vrijeme koje provodite u školi bude ugodno i radosno!

 

Vaša ravnateljica

Đana Baftiri

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 5. 2014. 10:17
 


TražilicaO školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju