preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 245405
Ovaj mjesec: 2892
Događanja u i izvan knjižnice

TJEDAN PROGRAMIRANJA

U sklopu Erasmus+ projekta INSERTA XXI obilježili smo Europski tjedan programiranja. U prvoj aktivnosti učenici su upoznali binarni sustav pomoću kojeg su otkrili imena zemalja uključenih u projekt. U drugoj aktivnosti učenici su crtali u binarnom kodu imena tih zemalja i njihove zastave. https://youtu.be/lxhW5YqISPo

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 16. 10. 2020. 12:39

HUMANITARNA AKCIJA

U petak, 5.4.2019. naši dragi PSP-ovci (polaznici produženog stručnog postupka) opet su pokazali svoje veliko srce i svoje znanje podijelili sa stanovnicima Doma za starije osobe Trešnjevka. Zajedno sa školskom knjižničarkom pleli su i heklali kvadrate i hobice za dvije humanitarne akcije koje je u školi pokrenu PSP - Hobice za Palčiće i Knit-a-square. Uživali smo u druženju i radu, a posebno nas raduje što radovi koje izrađujemo pomažu drugima!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 4. 2019. 10:43

FINANCIJSKA PISMENOST

Povodom Europskog tjedna novca koji se ove godine obilježava od 25. do 29.ožujka, knjižničarka je u školu pozvala goste iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju (HIFE).  Cilj obilježavanja Europskog tjedna novca je unapređivanje financijske pismenosti među djecom i mladima kako bi u budućnosti mogli donostiti pravilne odluke. Naši maturanti su naučili razliku između potreba i želja, kako rasporediti kućni budžet i kako štediti. Radionice su održane u sklopu projekta “Abeceda javnih usluga” koji se provodi uz potporu Grada Zagreba. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 1. 4. 2019. 17:43

„EFOVKE“ na LiDraNu

Na ovogodišnjem Lidranu dramska se družina plasirala na županijsku razinu smotre koja se održala u kazalištu Vidra. Naše učenice ponovno su uspješno predstavile našu školu odličnom izvedbom predstave "F". Po prvi puta su nastupile  na pravim kazališnim daskama u konkurenciji 16 dramskih družina i osvojile pohvale žirija i velike simpatije publike. Glavna i odgovorna za uspjeh je logopedica škole, a školska knjižničarka je bila suradnica za plesni i tehnički dio predstave.

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 25. 2. 2019. 15:14

VALENTINOVO

Zanimljivim susretom učenika 3.L razreda i gospođa iz Doma za starije osobe Trešnjevka obilježili smo Valnetinovo u školskoj knjižnici. Kroz druženje i razgovor saznali smo kako je nastalo Valntinovo i tko je bio sv.Valentin. Pročitali smo priču „Mala Vila“ i razgovarali o ljubavi nekad i danas. Za kraj smo izradili dvije vrste origami srca i svatko je svoj rad nosio doma. Hoće li ga pokloniti nekome ili ne, ostaje tajna. heart

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 2. 2019. 16:51

SURADNJA S PSP-om

U šk.g. 2018./2019. knjižnica je započela redovitu suradnju s polaznicima produženog stručnog postupka (PSP) u izradi ručnih radova humanitarnog karaktera. Nalazimo se svaki tjedan jedan školski sat i izrađujemo hobice i kvadratiće. Hobice su heklane hobotnice za djecu Palčiće, a kvadratiće koje pletemo ili heklamo spajaju se u deke za napuštenu djecu Afrike. Oba projekta se odvijaju na međunarodnoj razini.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 18. 10. 2018. 14:58

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama" u kojoj je prikazala neke od primjera svog 13-godišnjeg rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:36

OUTWARD BOUND HRVATSKA

U srijedu, 30.5.2018. učenici 2.F i 2.G razreda imali su priliku iskusiti nešto sasvim drugačije.  Na poziv knjižničarke u goste su nam došli instruktori Hrvatske škole Outward Bound koji su kroz zanimljive aktivnosti u samo dva školska sata učenicima pokazali što je zajedništvo, timski rad, povećali njihovo samopouzdanje i vjeru u njihove sposobnosti. Outward Bound Hrvatska je udruga koja kroz svoje programe kod učenika potiče samostalnost, timski rad, poboljšava komunikaciju, potiče preuzimanje inicijative, povećava ustrajnost i prilagodljivosti i razvija ekološku svijest.

Teško je riječima opisati dobrobiti iskustvenog učenja. To treba doživjeti! Atmosferu najbolje opisuju riječi učenika: „Ja se želim odmah uključiti u njihove programe!“

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 30. 5. 2018. 16:46

PŠŠK 2018.

30.Proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske održana je od 18. do 21. travnja, u Baški na otoku Krku. Tema skupa bila je „Tradicija i suvremenost u radu školskog knjižničara“. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Na skupu je školska knjižničarka Željka Vidović, kao primjer dobre prakse, prikazala dva projekta koja su provedena u suradnji s Elektrostrojarskom obrtničkom školom. Izlaganje je nazvano „Knjižničnim projektima protiv predrasuda“ čime se istaknula važnost suradnje i druženja učenika s intelektualnim teškoćama i učenika redovnih srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 23. 4. 2018. 16:45

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige školska knjižnica je raspisala natječaj za najmaštovitiju fotografiju s knjigom. Natječaj nam je donio puno odličnih fotografija. Komisija od tri profesorice je izabrala tri najbolje učeničke fotografije i jednu najbolju koju su poslali profesori. Poseban užitak je bio gledati Karlu i Leonardu kako su sve oblikovale na velikom panou u knjižnici. Fotografije natječaja pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 12:59

PROJEKT "NEOBIČNI MUZEJI ZAGREBA"

Projekt "Neobični muzeji Zagreba" provodio se školske godine 2016./2017. kao nastavak suradnje s Elektrostrojarskom obrtničkom školom.

Sve detalje možete pročitati u rubrici projekti ili OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 6. 2017. 16:16

NOĆ KNJIGE 2017.

Prošlogodišnji susret za Noć knjige je pokazao da srednjoškolci, osnovnoškolci i knjiga su odlična kombinacija za ugodno i zanimljivo druženje. Dvije knjižničarke, jedna iz OŠ Augusta Šenoe, a druga iz naše škole, pobrinule su se da i ove godine susret bude pun zanimljivosti i aktivnosti.

U utorak, 25.4.2017. učenici 2.A, profesorica B.Beus te učenici 4.D s učiteljicom Dianom Jurković i knjižničarke obilježili su Noć knjige u knjižnici Osnovne škole Augusta Šenoe. Na početku susreta smo pogledali video "10 razloga za čitanje". Zatim su nas domaćini oduševili svojim igrokazom „Šuma Striborova“. Zajedničkim sngama smo riješili kviz o I.B.Mažuranić i Šumi Striborovoj. Na kraju je svatko sebi napravio straničnik (engl.bookmarker) s motivima iz priče i logom Noći knjige te smo se družili uz sokove i grickalice.

U foto-galeriji pogledajte da je knjižnica vrlo zanimljivo mjesto gdje se događaju zanimljive stvari!

    

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 4. 2017. 15:19

KNJIŽEVNO-GLAZBENI SUSRET

Velika je čast ugostiti pjesnika, ali još je ljepše kad je taj pjesnik bivši učenik naše škole. Darko Gobac je školu završio davne 1974.godine. Posljednjih 30-ak godina piše pjesme koje je objavio u dvije zbirke – “Gdje je moja pustinja?“ i „O srce moga Isusa“. Pjesme su objavljene u nekoliko vjerskih časopisa, a četiri pjesme su uglazbljene. Na književno-glazbenom susretu u školskoj knjižnici u utorak, 4.4.2017. Darko je pročitao nekoliko svojih pjesama, a svojim glazbenim izvedbama susret su uljepšali Emilio Kutleša i Ana Zadro otpjevavši tri duhovne pjesme. Na kraju susreta učenici 1.A i 1.M su postavili pitanja Darku i saznali više o njegovom životu i inspiraciji za pisanje. U pratnji je bio Darkov prijatelj i velika podrška Miroslav Salopek. Susret smo završili ugodnim druženjem uz kekse i sok. Na fotografijama možete vidjeti Darka s razrednicom i razredom prije 43 godine i doživjeti mali dio atmosfere sa susreta.

Bilo nam je predivno!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 5. 4. 2017. 09:37

POSJET UREDU PUČKE PRAVOBRANITELJICE

I ove godine je u sklopu nastave Politike i gospodarstva knjižničarka organizirala posjet Uredu pučke pravobraniteljice. U petak, 3.ožujka 2017. odabrani učenici završnih razreda u pratnji profesorica i knjižničarke posjetilo je Ured pučke pravobraniteljice. Dočekao nas je A.Pecnik koji nam je ispričao čemu služi i kojim problemima se bavi Ured pučkog pravobranitelja. Primjerima iz prakse nas je potaknuo na razmišljanje i raspravu. Naučili smo više o diskriminaciji i ljudskim pravima. Bilo je jako korisno i zabavno!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 3. 2017. 12:58

SLOBODNO VRIJEME U KNJIŽNICI

Dvije učenice su imale slobodnog vremena dok su čekale odlazak u muzej. Iskoristile su to vrijeme u knjižnici igrajući igru memory i istovremeno učile glagoljicu. Po njihovom smijehu i predanosti igri, čini mi se da im je bilo jako zanimljivo. smiley

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 27. 1. 2017. 16:59

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Svake školske godine radionicama obilježavamo Međunarodni dan školskih knjižnica (27.listopada) i Mjesec hrvatske knjige (15.listopada - 15.studenog).

Učenici prvih razreda upoznavaju se s radom knjižnice. Kroz razgovor otkrivaju da se u knjižnici, osim posuđivanja knjiga, mogu gledati filmove, izrađivati plakat, uređivati panoe, sudjelovati na susretima s gostima, provoditi slobodno vrijeme pišući zadaću, čitajući časopise, raditi na računalu ili razgovarajući s knjižničarkom. Kroz kratku detektivsku igru, nauče kako pronaći željenu knjigu na polici te kako se ponašati prema knjizi.

Za učenike drugih razreda održava se radionica na kojoj uče čemu služi pravopis te kako se njime služiti. U uvodnom dijelu im je objašnjeno što je pravopis, a u praktičnom dijelu moraju pronaći kako se pravilno pišu određene riječi.

Učenici trećih razreda otkrivaju bogatstvo referentne zbirke. Prvo ih se upoznaje sa enciklopedijama, leksikonima, atlasima, rječnicima te njihovim digitalnim izdanjima. U drugom dijelu sata učenici pokazuju svoje znanje tražeći pojmove vezane uz zanimanje za koje se obrazuju ili njihove interese.

Upoznavanje s referentnom zbirkom

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 11. 2015. 12:55
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaCOVID-19 kutak

  

UPUTE ŠKOLE    SIMPTOMI      

      

  PREPORUKE    RAZGOVARATI

                      S DJECOM


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju