preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Nagrade školi

Projekti

Mreže

    

Sigurno surfanje

    

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 141288
Ovaj mjesec: 1682
Događanja u i izvan knjižnice

SURADNJA S PSP-om

U šk.g. 2018./2019. knjižnica je započela redovitu suradnju s polaznicima produženog stručnog postupka (PSP) u izradi ručnih radova humanitarnog karaktera. Nalazimo se svaki tjedan jedan školski sat i izrađujemo hobice i kvadratiće. Hobice su heklane hobotnice za djecu Palčiće, a kvadratiće koje pletemo ili heklamo spajaju se u deke za napuštenu djecu Afrike. Oba projekta se odvijaju na međunarodnoj razini.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 18. 10. 2018. 14:58

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama" u kojoj je prikazala neke od primjera svog 13-godišnjeg rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:36

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige školska knjižnica je raspisala natječaj za najmaštovitiju fotografiju s knjigom. Natječaj nam je donio puno odličnih fotografija. Komisija od tri profesorice je izabrala tri najbolje učeničke fotografije i jednu najbolju koju su poslali profesori. Poseban užitak je bio gledati Karlu i Leonardu kako su sve oblikovale na velikom panou u knjižnici. Fotografije natječaja pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 12:59

PROJEKT "NEOBIČNI MUZEJI ZAGREBA"

Projekt "Neobični muzeji Zagreba" provodio se školske godine 2016./2017. kao nastavak suradnje s Elektrostrojarskom obrtničkom školom.

Sve detalje možete pročitati u rubrici projekti ili OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 6. 2017. 16:16

NOĆ KNJIGE 2017.

Prošlogodišnji susret za Noć knjige je pokazao da srednjoškolci, osnovnoškolci i knjiga su odlična kombinacija za ugodno i zanimljivo druženje. Dvije knjižničarke, jedna iz OŠ Augusta Šenoe, a druga iz naše škole, pobrinule su se da i ove godine susret bude pun zanimljivosti i aktivnosti.

U utorak, 25.4.2017. učenici 2.A, profesorica B.Beus te učenici 4.D s učiteljicom Dianom Jurković i knjižničarke obilježili su Noć knjige u knjižnici Osnovne škole Augusta Šenoe. Na početku susreta smo pogledali video "10 razloga za čitanje". Zatim su nas domaćini oduševili svojim igrokazom „Šuma Striborova“. Zajedničkim sngama smo riješili kviz o I.B.Mažuranić i Šumi Striborovoj. Na kraju je svatko sebi napravio straničnik (engl.bookmarker) s motivima iz priče i logom Noći knjige te smo se družili uz sokove i grickalice.

U foto-galeriji pogledajte da je knjižnica vrlo zanimljivo mjesto gdje se događaju zanimljive stvari!

    

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 26. 4. 2017. 15:19

CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA

U sklopu projekta Kultura turizma – „Trešnjevka za mlade“ knjižničarka je u utorak, 4.4.2017. organizirala posjetu parku Stara Trešnjevka i važnoj ustanovi na području ove gradske četvrti koja nudi razne sadržaje: glazbene, plesne, kazališne, filmske, kreativne, galerijske i sociokulturne.

Prošetali smo rascvjetanim parkom, a u Centru za kulturu Trešnjevka pogledali smo odličnu predstavu „Svetica u tami“ u kojoj je prikazan život i djelo Majke Terezije. Brigom o bolesnima i umirućima koji su bili odbačeni od svoje obitelji i cijeloga društva ova svetica je svjedočila svoju vjeru i ljubav prema Bogu i čovjeku. Vraćajući dostojanstvo svakom čovjeku bez obzira na vjeru, nacionalnost i boju kože, dala nam je primjer kako se trebamo odnositi jedni prema drugima. Majka Terezija je jedne od najvećih žena u povijesti čovječanstva – pravi uzor ljubavi i poniznosti.

Vraćajući se do škole prošli smo ulicama Trešnjevke gdje se nalazi naselje s kućama u nizu koje je izgrađeno u prvoj polovici 20.stoljeća. Ovaj dio Trešnjevke je prostorno bogato arhitektonsko ostvarenje moderne arhitektire te je dio tog naselja upisan u Registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 5. 4. 2017. 13:31

KNJIŽEVNO-GLAZBENI SUSRET

Velika je čast ugostiti pjesnika, ali još je ljepše kad je taj pjesnik bivši učenik naše škole. Darko Gobac je školu završio davne 1974.godine. Posljednjih 30-ak godina piše pjesme koje je objavio u dvije zbirke – “Gdje je moja pustinja?“ i „O srce moga Isusa“. Pjesme su objavljene u nekoliko vjerskih časopisa, a četiri pjesme su uglazbljene. Na književno-glazbenom susretu u školskoj knjižnici u utorak, 4.4.2017. Darko je pročitao nekoliko svojih pjesama, a svojim glazbenim izvedbama susret su uljepšali Emilio Kutleša i Ana Zadro otpjevavši tri duhovne pjesme. Na kraju susreta učenici 1.A i 1.M su postavili pitanja Darku i saznali više o njegovom životu i inspiraciji za pisanje. U pratnji je bio Darkov prijatelj i velika podrška Miroslav Salopek. Susret smo završili ugodnim druženjem uz kekse i sok. Na fotografijama možete vidjeti Darka s razrednicom i razredom prije 43 godine i doživjeti mali dio atmosfere sa susreta.

Bilo nam je predivno!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 5. 4. 2017. 09:37

RADIONICA BONTONA

U sklopu Produženog stručnog programa u knjižnici se održala radionica o pristojnom ponašanju za stolom. Uvod u radionicu je bila osmosmjerka koju su učenici rješavali na pametnoj ploči. Nakon toga su dobili pribor za postavljanje stola te su učenici složili kako oni misle da stol treba izgledati. U glavnom dijelu sata učenici su naučili kako se postavlja stol, servira jelo te pristojno ponaša za vrijeme obroka. Radionicu je vodila knjižničarka, a pomoć na pametnoj ploči je učenicima bila profesorica D.Belošević-Buden.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 13. 3. 2017. 10:16

POSJET UREDU PUČKE PRAVOBRANITELJICE

I ove godine je u sklopu nastave Politike i gospodarstva knjižničarka organizirala posjet Uredu pučke pravobraniteljice. U petak, 3.ožujka 2017. odabrani učenici završnih razreda u pratnji profesorica i knjižničarke posjetilo je Ured pučke pravobraniteljice. Dočekao nas je A.Pecnik koji nam je ispričao čemu služi i kojim problemima se bavi Ured pučkog pravobranitelja. Primjerima iz prakse nas je potaknuo na razmišljanje i raspravu. Naučili smo više o diskriminaciji i ljudskim pravima. Bilo je jako korisno i zabavno!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 3. 2017. 12:58

100. DAN ŠKOLE

U sklopu projekta Udruge Zvono i eTwinninga u našoj knjižnici je u petak, 10.2.2017. obilježen 100.dan škole koji se obilježava na razini cijele Hrvatske i šire.

Ružica iz 1.M, Mihaela iz 2.C i Marina iz 1.B izradile su 100 motivacijskih poruka koje su zaljepile na vrata knjižnice kako bi svaki učenik mogao uzeti ono što mu treba i tako uljepšao dan sebi ili drugome. Učenici PSP-a izradili su 100 srca i njima uredili pano. Na pano smo stavili logo i natpis škole te dodali srca s našim imenima. Pravi je užitak kad radni tjedan završimo na ovako zabavan način.

     

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 19. 2. 2017. 21:52

SLOBODNO VRIJEME U KNJIŽNICI

Dvije učenice su imale slobodnog vremena dok su čekale odlazak u muzej. Iskoristile su to vrijeme u knjižnici igrajući igru memory i istovremeno učile glagoljicu. Po njihovom smijehu i predanosti igri, čini mi se da im je bilo jako zanimljivo. smiley

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 27. 1. 2017. 16:59

BAJKA U KNJIŽNICI

Učenici koji pohađaju produženi stručni postupak danas su uživali čitajući bajku "Carevo novo ruho". U uvodu su naučili o životu najpoznatijeg pisca bajki, Hansu Christianu Andersenu. Nakon toga su pročitali i raspravljali o bajci te riješili malu puzzlu na istu temu. Iako je bajka poslastica sama po sebi, učenici su dodatno uživali uz čaj i kekse.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 27. 1. 2017. 13:01

MASTERCHEF U GOSTIMA

U četvrtak, 17.3.2016. posjetio nas je poznati kuhar Dino Galvagno koji je doveo svog kolegu Matiju Kruhonju, chefa u Fajn Bistrou. Dino i Matija su naše buduće kuhare uputili u tajne kulinarstva. Kroz divan susret učenici su saznali koje osobine mora imati dobar kuhar, što ih očekuje na budućem poslu, zašto je važno slušati šefa kuhinje i, ono najvažnije, koliko je bitno svoj posao obavljati savjesno i kvalitetno, bilo da ste šef kuhinje bilo da čistite luk ili perete pod. Veliko hvala našim gostima na zanimljivom i srdačnom druženju i razgovoru.

Što o susretu kažu učenici pročitajte OVDJE ili kliknite na "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 9. 2016. 15:22

MEĐUNARODNA SURADNJA

Međunarodna mreža knjižničara (The International Librarians Network) putem svojih programa povezuje knjižničare diljem svijeta. Svrha međunarodnog povezivanja je razmjena iskustva i profesonalni rast knjižničara. Naša knjižničarka Željka Vidović se putem ovog programa povezala s kolegicom Keryn D'Arcy iz Australije koja radi na Ženskom prezbiterijanskom koledžu (Presbyterian Ladies' College-Melbourne). U višemjeseečnim razgovorima i dopisivanjima razmjenjivale su svoja iskustva o svojem radu u knjižnicama, školama, učenicima, obrazovnoj politici svake zemlje i još mnogo toga.​

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 6. 2016. 12:43

PARKOVI MOGA GRADA - LENUCIJEVA POTKOVA

Projekt "Parkovi moga grada - Lenucijeva potkova" se provodio školske godine 2015./2016. u suradnji s Elektrostrojarskom obrtničkom školom.

Sve detalje možete pročitati u rubrici projekti ili kliknite OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 6. 6. 2016. 13:57

NOĆ KNJIGE 2016.

U petak, 22. travnja 2016. u cijeloj Hrvatskoj se obilježavala Noć knjige. Kako i mi volimo sudjelovati u zanimljivim događanjima, pozvali smo u goste učenike susjedne osnovne škole. Tema ovogodišnje manifestacije je bio William Shakespeare, no mi smo se odlučili obilježiti 100-tu godišnjicu tiskanja Priča iz davnina Ivane Brlić Mažuranić. 
 

Nakon upoznavanja smo pogledali promo video o tome zašto je čitanje važno. Zatim smo, uz grickalice i sokove, uživali u čitanju priče Regoč po ulogama koji su pripremili naši gosti. Za kraj smo mi njima pripremili kviz te zajedno provjerili svoje znanje o Ivani Brlić Mažuranić.
Na ovoj manifestaciji sudjelovali su učenici 2.E i 3.L, profesorice A.Gabrić, B.Budimir i knjižničarka Ž.Vidović te učenici 8.B i knjižničarka Martina Žužak iz Osnovne škole Augusta Šenoe.

 

Ovaj susret je pokazao da srednjoškolci, osnovnoškolci i knjiga su recept za ugodno i zanimljivo druženje koje svakako želimo ponoviti!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 22. 4. 2016. 19:15

URED PUČKE PRAVOBRANITELJICE

U sklopu nastave Politike i gospodarstva knjižničarka je organizirala posjet Uredu pučke pravobraniteljice. U četvrtak, 14.travnja 2016.g. 20 učenika završnih razreda u pratnji profesorica i knjižničarke posjetilo je Ured pučke pravobraniteljice. Saznali smo na koji način ovaj Ured pomaže puku (narodu). U odličnom uvodnom djela g.Aron Pecnik nam je objasnio rad i nadležnosti Ureda pučke pravobraniteljice. Nakon toga nas je zamjenica pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter potaknula na razmišljanje i raspravu kroz izrazito zanimljive primjere iz prakse. Naučili smo više o diskriminaciji i kako se boriti protiv nje te o ljudskim pravima i kako ih zagovarati za svakog čovjeka. Bilo nam je jako lijepo i veselimo se novom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 14. 4. 2016. 23:17

UVIJEK JE VRIJEME ZA ČITANJE!

U današnje vrijeme ljudi se često žale da im nedostaje vremena. No, u cijeloj toj gužvi obveza i zadataka svatko bi trebao pronaći vremena za čitanje. Čitati možemo u autobusu, tramvaju, u kafiću, knjižnici, dok čekamo negdje u redu, parku ili u svom omiljenom naslonjaču. Čitanje pospješuje pamćenje, povećava kreativnost, obogaćuje naš rječnik, povećava koncentraciju i pomaže u učenju. Zato, dragi moji, uvijek pronađite vremena za čitanje! Bit će te sretniji!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 25. 1. 2016. 14:11

DOŠAŠĆE U KNJIŽNICI

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 8. 12. 2015. 18:11

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Svake školske godine radionicama obilježavamo Međunarodni dan školskih knjižnica (27.listopada) i Mjesec hrvatske knjige (15.listopada - 15.studenog).

Učenici prvih razreda upoznavaju se s radom knjižnice. Kroz razgovor otkrivaju da se u knjižnici, osim posuđivanja knjiga, mogu gledati filmove, izrađivati plakat, uređivati panoe, sudjelovati na susretima s gostima, provoditi slobodno vrijeme pišući zadaću, čitajući časopise, raditi na računalu ili razgovarajući s knjižničarkom. Kroz kratku detektivsku igru, nauče kako pronaći željenu knjigu na polici te kako se ponašati prema knjizi.

Za učenike drugih razreda održava se radionica na kojoj uče čemu služi pravopis te kako se njime služiti. U uvodnom dijelu im je objašnjeno što je pravopis, a u praktičnom dijelu moraju pronaći kako se pravilno pišu određene riječi.

Učenici trećih razreda otkrivaju bogatstvo referentne zbirke. Prvo ih se upoznaje sa enciklopedijama, leksikonima, atlasima, rječnicima te njihovim digitalnim izdanjima. U drugom dijelu sata učenici pokazuju svoje znanje tražeći pojmove vezane uz zanimanje za koje se obrazuju ili njihove interese.

Upoznavanje s referentnom zbirkom

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 10. 11. 2015. 12:55

DAN MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE

U želji da prigodno obilježimo Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske naše vrijedne Mlade knjižničarke i učenici 1.D su uredili pano sa zastavama svih zemalja koje su 15. siječnja 1992. priznale suverenost i samostalnost naše domovine.

 

"Današnji dan - 15. siječnja 1992. - bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu, četrnaeststoljetnu, povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana. Nakon što je proglasila svoju samostalnost i suverenost, i raskinula svoje državno-pravne veze s bivšom jugoslavenskom državnom zajednicom, Republika Hrvatska postigla je i međunarodno priznanje svoje neovisnosti", rekao je te večeri Predsjednik Franjo Tuđman.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 1. 2015. 14:19

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Povodom Mjeseca hrvatske knjige posjetili smo Knjižnicu Vladimir Nazor. U srijedu, 30.10.2013. prisustvovali smo susretu s našom poznatom pjevačicom Jelenom Radan. Uživali smo u portugalskoj poeziji i predivnim fado pjesama - Jelena Radan - Meu fado meu.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 31. 10. 2013. 18:22
 


Tražilica



E-dnevnik


UPISI 2018./2019.

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.





preskoči na navigaciju