preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 226432
Ovaj mjesec: 2609
Događanja u i izvan knjižnice

HUMANITARNA AKCIJA

U petak, 5.4.2019. naši dragi PSP-ovci (polaznici produženog stručnog postupka) opet su pokazali svoje veliko srce i svoje znanje podijelili sa stanovnicima Doma za starije osobe Trešnjevka. Zajedno sa školskom knjižničarkom pleli su i heklali kvadrate i hobice za dvije humanitarne akcije koje je u školi pokrenu PSP - Hobice za Palčiće i Knit-a-square. Uživali smo u druženju i radu, a posebno nas raduje što radovi koje izrađujemo pomažu drugima!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 9. 4. 2019. 10:43

FINANCIJSKA PISMENOST

Povodom Europskog tjedna novca koji se ove godine obilježava od 25. do 29.ožujka, knjižničarka je u školu pozvala goste iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju (HIFE).  Cilj obilježavanja Europskog tjedna novca je unapređivanje financijske pismenosti među djecom i mladima kako bi u budućnosti mogli donostiti pravilne odluke. Naši maturanti su naučili razliku između potreba i želja, kako rasporediti kućni budžet i kako štediti. Radionice su održane u sklopu projekta “Abeceda javnih usluga” koji se provodi uz potporu Grada Zagreba. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 1. 4. 2019. 17:43

„EFOVKE“ na LiDraNu

Na ovogodišnjem Lidranu dramska se družina plasirala na županijsku razinu smotre koja se održala u kazalištu Vidra. Naše učenice ponovno su uspješno predstavile našu školu odličnom izvedbom predstave "F". Po prvi puta su nastupile  na pravim kazališnim daskama u konkurenciji 16 dramskih družina i osvojile pohvale žirija i velike simpatije publike. Glavna i odgovorna za uspjeh je logopedica škole, a školska knjižničarka je bila suradnica za plesni i tehnički dio predstave.

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 25. 2. 2019. 15:14

VALENTINOVO

Zanimljivim susretom učenika 3.L razreda i gospođa iz Doma za starije osobe Trešnjevka obilježili smo Valnetinovo u školskoj knjižnici. Kroz druženje i razgovor saznali smo kako je nastalo Valntinovo i tko je bio sv.Valentin. Pročitali smo priču „Mala Vila“ i razgovarali o ljubavi nekad i danas. Za kraj smo izradili dvije vrste origami srca i svatko je svoj rad nosio doma. Hoće li ga pokloniti nekome ili ne, ostaje tajna. heart

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 15. 2. 2019. 16:51

SURADNJA S PSP-om

U šk.g. 2018./2019. knjižnica je započela redovitu suradnju s polaznicima produženog stručnog postupka (PSP) u izradi ručnih radova humanitarnog karaktera. Nalazimo se svaki tjedan jedan školski sat i izrađujemo hobice i kvadratiće. Hobice su heklane hobotnice za djecu Palčiće, a kvadratiće koje pletemo ili heklamo spajaju se u deke za napuštenu djecu Afrike. Oba projekta se odvijaju na međunarodnoj razini.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 18. 10. 2018. 14:58

HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Dana 28. rujna 2018. održan je 15.okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama​ na temu: “Knjižnične usluge za osobe s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama”. Organizator je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a skup se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb. Na skupu su izlagali Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnici udruga te međunarodni gosti iz Srbije. U drugom dijelu skupa u kojem su prikazani primjeri pozitivne prakse sudjelovala je školska knjižničarka Željka Vidović s prezentacijom "Rad s učenicima s intelektualnim teškoćama" u kojoj je prikazala neke od primjera svog 13-godišnjeg rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 4. 10. 2018. 12:36

OUTWARD BOUND HRVATSKA

U srijedu, 30.5.2018. učenici 2.F i 2.G razreda imali su priliku iskusiti nešto sasvim drugačije.  Na poziv knjižničarke u goste su nam došli instruktori Hrvatske škole Outward Bound koji su kroz zanimljive aktivnosti u samo dva školska sata učenicima pokazali što je zajedništvo, timski rad, povećali njihovo samopouzdanje i vjeru u njihove sposobnosti. Outward Bound Hrvatska je udruga koja kroz svoje programe kod učenika potiče samostalnost, timski rad, poboljšava komunikaciju, potiče preuzimanje inicijative, povećava ustrajnost i prilagodljivosti i razvija ekološku svijest.

Teško je riječima opisati dobrobiti iskustvenog učenja. To treba doživjeti! Atmosferu najbolje opisuju riječi učenika: „Ja se želim odmah uključiti u njihove programe!“

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 30. 5. 2018. 16:46

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige školska knjižnica je raspisala natječaj za najmaštovitiju fotografiju s knjigom. Natječaj nam je donio puno odličnih fotografija. Komisija od tri profesorice je izabrala tri najbolje učeničke fotografije i jednu najbolju koju su poslali profesori. Poseban užitak je bio gledati Karlu i Leonardu kako su sve oblikovale na velikom panou u knjižnici. Fotografije natječaja pogledajte u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 11. 12. 2017. 12:59

PROJEKT "NEOBIČNI MUZEJI ZAGREBA"

Projekt "Neobični muzeji Zagreba" provodio se školske godine 2016./2017. kao nastavak suradnje s Elektrostrojarskom obrtničkom školom.

Sve detalje možete pročitati u rubrici projekti ili OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 2. 6. 2017. 16:16
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaO školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju