preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 230154
Ovaj mjesec: 2616
Briga o gostu s posebnim potrebama

PROJEKT „BRIGA O GOSTU S POSEBNIM POTREBAMA“

Projekt „Briga o gostu s posebnim potrebama“ financiran je sredstvima Ministarstva turizma u okviru javnog poziva „Promocije i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam“ šk.god. 2019/2020. Ovim projektom želimo potaknuti senzibilizaciju i edukaciju javnosti, ponajprije u okviru ugostiteljskog sektora spram gostiju s posebnim potrebama.

Cilj projekta je osmisliti priručnik i otvorene obrazovne sadržaje povezane s priručnikom, a koji bi pomogli ugostiteljima u pružanju adekvatne usluge gostima s različitim posebnim potrebama. Time će se postići da se tijekom korištenja ugostiteljske usluge gosti s posebnim potrebama osjećaju dobro, prihvaćeno i da im osoblje pristupa bez straha, zadrške i educirano.

Naša škola je nositelj ovog projekta, a partneri su:

Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, Kušlanova 59 a

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, Zagreb, Nazorova 47

Elektrotehnička škola, Zagreb, Konavoska 2

Kao nastavak projekta nadamo se uvođenju izbornog strukovnog predmeta (modula) koji bi uključivao sadržaje iz ovog područja te uvođenju specijalizacije (na poslovima asistenta za osobe s posebnim potrebama) i daljnji razvoj standarda zanimanja za kvalifikaciju u kojem bi se odredile potrebne kompetencije koje bi radnici u restoranima i ostali radnici u turizmu trebali imati za suvereni rad i pristup osobama s posebnim potrebama.

Projekt traje od siječnja do prosinca 2020. godine.

 

CILJEVI PROJEKTA

•Izrada priručnika ''Briga o gostu s posebnim potrebama'' s posebnim naglaskom na senzibilizaciju, prilagodbu prostora, pristup gostima s različitim vrstama invaliditeta, bonton u postupanju s gostima s posebnim potrebama

•Izrada otvorenih obrazovnih resursa povezanima sa sadržajima priručnika ''Briga o gostu s posebnim potrebama'' (popratne video upute, slikovne upute, primjere iz prakse i sl.)

•Senzibilizacija radnika u turizmu i ugostiteljstvu za potrebe gostiju s invaliditetom

•Senzibilizacija učenika u turizmu i ugostiteljstvu za potrebe gostiju s invaliditetom

•Jačanje kompetencija radnika u turizmu i ugostiteljstvu kao i učenika u tom sektoru za rad s gostima s posebnim potrebama

•Podizanje kvalitete rada s gostima s posebnim potrebama

•Postavljanje temelja za razvoj budućeg standarda zanimanja i kvalifikacija proširenog kompetencijama potrebnih za rad s gostima s posebnim potrebama

•Postavljanje temelja za uvođenje izbornog modula u ugostiteljstvu koji bi uključivao usvajanje dodatnih kompetencija za rad s gostima s invaliditetom svih vrsta te posredno veću konkurentnost novih generacija učenika u sektoru turizma i ugostiteljstva

•Promocija zanimanja iz sektora turizam i ugostiteljstvo u lokalnoj zajednici

 

DISEMINACIJA PROJEKTA

Dana 11. rujna 2020. u Zaprešiću je naša škola u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zaprešića održala predstavljanje prvog tiskanog izdanja priručnika „Briga o gostima s invaliditetom“.  Priručnik je namijenjen djelatnicima u ugostiteljstvu i turizmu koji žele unaprijediti poslovanje i pravilno pristupiti gostima s tjelesnim invaliditetom, intelektualnim teškoćama, poremećajem iz spektra autizma,  oštećenjem sluha i vida.

Projekt Briga o gostu s posebnim potrebama financiran je od strane Ministarstva turizma, a nastao je idejom projektnog tima naše škole.  Ravnateljica Baftiri se zahvalila Ministarstvu na potpori kojom nam je omogućena realizacija ovog projekta te što su prepoznali potencijal ovog projekta. Također su na skupu podijeljeni primjerci priručnika ugostiteljima i zainteresiranim sudionicima. 

    

 

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA NA HRT1 

Socijalna pedagoginja Maja Postoglu, jedna od autorica priručnika Briga o gostu s invaliditetom i članica projektnog tima 9. rujna u emisiji Dobro jutro Hrvatska govorila je o projektu Briga o gostu s posebnim potrebama i Priručniku. Najavila je i predstavljanje tiskanog izdanja Priručnika u Zaprešiću dva dana kasnije.

 

DISEMINACIJA PROJEKTA NA SJEDNICI NASTAVNIČKOG VIJEĆA

U kolovozu 2020. održana je prezentacija projekta i njegovih rezultata - Priručnika i videa kao otvorenih obrazovnih sadržaja za nastavnike srednje škole Centar za odgoj i obrazovanje. 

COVID-19 kutak

  

UPUTE ŠKOLE    SIMPTOMI      

      

  PREPORUKE    RAZGOVARATI

                      S DJECOM


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju