preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Nagrade školi

Projekti

Mreže

    

Sigurno surfanje

    

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 138132
Ovaj mjesec: 1820
Novinarska družina

RAD NOVINARSKE DRUŽINE U 2016./17.

Puno vremena učenici su posvetili praćenju događaja u školi, pa je tako jedna učenica bila zadužena za praćenje događaja u B turnusu, a učenik u A turnusu. Na našim sastancima oni su izlagali svoja zapažanja i prema tome smo izrađivali izvješća za projekt i ujedno skupljali materijale za izradu časopisa.

Nalazili smo se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta. Sastanci novinarske skupine sadržavali su izvješća učenika o događajima u školi, proučavanje literature tj. časopisa koji objavljuju druge škole, istraživanja na razini škole u obliku intervjua i anketa.

Učenici su samostalno napravili intervju za školski časopis u kojem su pitanja postavljali školskoj računovotkinji Ankici Marić kao i učenicima RO koji napuštaju školu ove godine.

Važno je napomenuti kako smo uspostavili suradnju i s HRT televizijom, te nam je u planu slijedeće godine posjetiti i njihov studio.

Velika pohvala svim učenicima koji su sudjelovali u radu novinarske skupine.

Rezultat našeg rada možete vidjeti u školskom časopisu.

Andrea Mataković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 7. 2017. 00:33

NOVINARSKA DRUŽINA U 2015./16.

 

 

Ove školske godine novinarska skupina imala je zaista puno posla.

Puno vremena učenici su posvetili praćenju događaja u školi, pa je tako jedna učenica bila zadužena za pračenje događaja u A turnusu, a učenik u B turnusu. Na našim sastancima oni su izlagali svoja zapažanja i prema tome smo izrađivali izvješća za projekt i ujedno skupljali materijale za izradu časopisa.

Nalazili smo se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta. Sastanci novinarske skupine sadržavali su izvješća učenika o događajima u školi, proućavanje literature tj. časopisa koji objavljuju druge škole, istraživanja na razini škole u obliku intervjua i anketa.

Učenici su samostalno napravili intervju za školski časopis u kojem su pitanja postavljali školskom domaru kao i učeniku RO Lovrić Antoniu.

Novinarska skupina ove školske godine posjetila je Nova TV i Interliber. Od svega planiranog nismo ostvarili posjet redakciji časopisa „Modra lasta“ jer nam nisu odgovarali ponuđeni termini.

Važno je napomenuti kako smo uspostavili suradnju i s HRT televizijom, te nam je u planu slijedeće godine posjetiti i njihov studio.

Velika pohvala svim učenicima koji su sudjelovali u radu novinarske skupine.

Rezultat našeg rada možete vidjeti na linku projekta kojim se bavimo ili u školskom časopisu.

 

Andrea Mataković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 16. 6. 2016. 00:27

RAD NOVINARSKA DRUŽINE U ŠK. GOD. 2014/15.

Ove školske godine novinarska skupina bila je jako vrijedna i marljiva. Učenici-novinari su detaljno pratili i pisali o svim događanjima u i izvan škole: rad i izložbe Učeničke zadruge "DAR-MAR", naše sportaše, zbor, eko-akcije, naše pjesnike, slikare i sve druge kreativne stvaratelje koji na bilo koji način doprinose radu škole.

Članovi novinarske skupine dodatno su radili na kreativnosti i razvijanju novih ideja na izgledu i sadržaju časopisa kako bi bio zanimljiviji učenicima.

Najviše vremena koje su učenici proveli radeći u skupini, posvetili su projektu E-twinning u kojem sudjelujemo zajedno sa još nekoliko europskih država. Projekt se odnosi na sve što naši učenici rade tijekom školske godine, a zove se „School diary“ („Školski dnevnik“) i provodi se na engleskom jeziku.

Rezultat rada novinarske družine je vidljiv i opipljiv u obliku časopisa Naše kapi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Pinterić  datum: 12. 6. 2015. 13:49

NOVINARSKA DRUŽINA

Novinarska družina djeluje od 1999.g kada je izašao brvi broj časopisa Naše kapi.

Novinarsku družinu čine učenici koji žele istraživati, intervjuirati i pisati o doživljenom, posjećivati ustanove kulture i biti u toku svih školskih zbivanja. Naše kapi izlaze jednom godišnje na kraju školske godine. Družina se sastaje jednom tjedno u svakom turnus.

U rubrici ispod pročitajte naše najzanimljivije članke!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Vidović  datum: 18. 1. 2013. 10:44
 


TražilicaE-dnevnik


UPISI 2018./2019.

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju