preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Projekti

Mreže

 

Sigurno surfanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 168015
Ovaj mjesec: 3509
Vijesti

SUDJELOVANJE NA EDUKATIVNOM PROGRAMU „ŽIVOT STABLA“

Učenici naše škole (njih 23-je) su 8. lipnja 2019. u Parku Maksimir sudjelovali u interaktivnom edukativnom programu "Život stabla". Događanje je održano povodom obilježavanja Europskog dana parkova 24. svibnja, a organizirali su ga Javna ustanova Maksimir, WWF Adria i Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb.


Drago nam je da su naši učenici mogli sudjelovati na edukativnom programu „Život stabla“. Ovaj program omogućuje mladima s intelektualnim teškoćama iskustveno učenje u prirodi na neposredan, zabavan i interaktivan način. Učenicima je omogućena rekreacija i iskustveno učenje o prirodi u prirodi. Nastava u prirodi je neophodna za uspješan razvoj svakog djeteta, a posebno djeteta s teškoćama jer ih uči promatrati, gledati, slušati, opipavati, kretati se i sl. kroz  različita odgojno – obrazovna područja. Sve radionice su bile iznimno kvalitetno odrađene, a vodili su ih edukatori i volonteri koji su bili posebno educirani za rad s učenicima s intelektualnim teškoćama, a na temelju smjernica i prilagodbi za rad s učenicima s intelektualnim teškoćama koje je izradila naša škola.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, a kroz svoj rad koristi pristup koji uključuje lokalne zajednice i sve pojedince društva.

Udruga WWF Adria i Javna ustanova park Maksimir su uočili nedostupnost zaštićenih područja za osobe s invaliditetom i intelektualnim poteškoćama, pa su oni često isključeni i ne mogu u dovoljnoj mjeri sudjelovati u tim programima.

Iz Udruge WWF Adria ističu kako im je kroz ovaj edukativni program bila namjera ukazati na ovaj problem i osvijestiti javnost i zaštićena područja o potrebi uključivanja svih pojedinaca našeg društva u programe koje pružaju.

U okviru ove inicijative izrađene su upute za izvođenje edukativnog programa ˝Život stabla˝ u zaštićenim područjima čime će se osigurati dijeljenje dobre prakse sa svim zaštićenim područjima u Hrvatskoj, ali i šire. Program je osmišljen u okviru europskog projekta ˝Ekoturizam srednje Europe - alati za zaštitu prirode˝ (CEETO) koji je usmjeren na unaprjeđenje kapaciteta upravitelja zaštićenih područja (nacionalni parkovi, parkovi prirode, područja Natura 2000 i dr.) za održivo upravljanje i korištenje prirode i njenih vrijednosti.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ksenija Pinterić   datum: 10. 6. 2019.

Tražilica

O školi

Raspored zvona


Raspored sati


Kalendar i vremenik

 


Učenička zadruga

Monografija

   


Školski list

 


Vodič za roditelje


Korisni linkovi

 

Poštovani roditelji, na našu web stranicu stavljamo obavijesti iz života Škole popraćene fotografijama naših učenika. Ukoliko ne želite da fotografija vašeg djeteta bude u tom kontekstu objavljena, najljepše molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i o tome nas izvijestite.

preskoči na navigaciju