preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 249629
Ovaj mjesec: 1338
Riječ ravnateljice

OTVORENJE PRAKTIKUMA

Poštovani i dragi uzvanici,

dobro došli u Srednju školu-Centar za odgoj i obrazovanje-Školu koja vraća osmijeh.

Nalazite se u Školi sa dugogodišnjim iskustvom u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju. Međutim, u  našem se radu ne usmjeravamo samo na teškoće učenika, već ih potičemo na prepoznavanje njihovih kvaliteta i talenata. Tu smo da potaknemo i „poguramo“ one koji gradivo svladavaju teže ili možda ne vjeruju dovoljno u sebe i svoje sposobnosti. U našem radu njegujemo jedinstven i fleksibilan pristup usmjeren na zadovoljavanje različitih individualnih potreba svakog učenika.

Prednosti školovanja u našoj školi ogledaju se u jedinstvenom načinu na koji motiviramo učenike, a oni to prepoznaju i vraćaju nam se nakon završetka školovanja na obostrano zadovoljstvo. Naša škola nerijetko je jedino mjesto na kojem se osjećaju ugodno i na kojem imaju priliku razvijati svoje potencijale. Logo naše škole čini lik simpatičnog djeteta s naočalama što nas određuje kao „Školu koja vraća osmjeh.“ Upravo to je ono što će naši učenici reći ako ih pitate kako im je u školi.

Naši nastavnici i stručni suradnici svakodnevno provode navedene aktivnosti te im volje i entuzijazma ne nedostaje. Ono što im stvara probleme su prostorni i materijalni uvjeti koji nisu zadovoljavajući, no i to se pomalo mijenja, pa se tako uvjeti u posljednje vrijeme poboljšavaju. Naši učenici trebaju kvalitetnije i modernije uvjete za obavljanje praktične nastave. Najveće potrebe postoje u zanimanju pomoćni kuhar i slastičar te novom zanimanju pomoćni konobar. Drago nam je da će učenici  početi s praktičnom nastavom u novim prostorima u školskoj godini 2018./2019. zahvaljujući prepoznavanju potreba našeg osnivača  Grada Zagreba.

Prostor je opremljen modernom ugostiteljskom opremom, a financiran je sredstvima Grada Zagreba. Ovom prilikom zahvaljujemo gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradskom uredu za obrazovanje i sport na čelu s pročelnikom Ivicom Lovrićem. Posebno ovim putem zahvaljujemo  gospođama Vandi Ritz, Ivi Frank i Renati Leskovar iz Gradskog ureda za obrazovanje i sport te gospodinu Zoranu Katiću iz tvrtke Biam.

Projekt su osmislili i projektirali gospodin Ante Lui i Tvrtko Crnić u suradnji s gospodinom Željkom Tukecom. U projekt su se volonterski uključili gospodin Siniša Jaklić i gospodin Ivan Čosić kojima smo ovom prigodom zahvalili prigodnim zahvalnicama.

Izgradnja i opremanje ovog praktikuma koje smo uspješno priveli kraju značajno će poboljšati uvjete za izvođenje praktične nastave u ugostiteljskim zanimanjima u kojima se školuje najveći broj učenika škole.  Zahvaljujemo od srca svima koji su nas podržali u ovome projektu!

Na ovoj priredbi te na radionicama tijekom cijelog dana programa, vidjeli  smo učenike koji su u našoj školi pronašli sebe, otkrili svoje talente te se  uspješno  obrazuju za zanimanje koje su odabrali. Najvažnije što se moglo vidjeti je sreća i osmijeh učenika, jer mi smo škola koja  djeci vraća osmjeh na lice! Vjerujemo da smo naš pedagoški optimizam i pozitivnu energiju uspjeli prenijeti na sve koji su nas posjetili toga dana.

 

mr.sc.Đana Baftiri, prof.defektolog
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Vidović   datum: 23. 5. 2018.

TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju