preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KONTAKTI
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 9. 2015.

Ukupno: 249624
Ovaj mjesec: 1333
Riječ ravnateljice

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici, poštovani roditelji, kolegice i kolege!

Srdačno vas pozdravljam na početku nove školske godinu.  S osobitim zadovoljstvom pozdravljam sve učenike, a naročito one prvih razreda i njihove roditelje koji su se odlučili za nastavak školovanja u našoj školi. Nadam se da će vam školovanje proteći što ugodnije te da ćete u ovoj školi iskazati sve svoje sposobnosti, talente i interese.  Ova škola u prvom je redu mjesto prihvaćanja, tolerancije različitosti, promicanja kulturnih, komunikacijskih i etičnih vrijednosti. Najvažnije je da učenici s velikom radošću dolaze u školu.

Kakva je naša škola? To je sigurno i sretno mjesto, koje vraća osmjeh na lica učenika!

Često nam učenici govore kako skrivaju da idu u našu školu, zbog svoje različitosti, bili su izloženi poruzi vršnjaka te kako nemaju previše vjere u svoje sposobnosti. No, ubrzo po uključivanju u našu školu uočavaju da se način rada i aktivnosti  koje se u našoj školi provode uvelike razlikuju od  onih u redovnim školama. Razredi nisu brojni i to je naša najveća prednost.  Ne moraš se brinuti hoćeš li stići sve prepisati, hoće li ti se netko smijati jer sporije čitaš ili mucaš. Veliki tim nastavnika i ostalih stručnjaka škole pomoći će svakom učeniku da lakše svlada gradivo, usvoji ili nadoknadi propušteno poštujući tempo učenja svakog ponaosob. Mnogi učenici naše škole navode kako im je glavni problem motivacija za učenje, kako su s učenjem na „VI“. Poručujemo im da je s time gotovo. Nemamo „čarobni štapić“, ali primjenom individualiziranog pristupa, suvremenim pristupom u nastavi i interesantnim materijalima za učenje činimo učenje zanimljivim i poticajnim što predstavlja okosnicu našeg rada u kojem je učenik u centru pažnje.

Nastavnici i stručni suradnici pomoći će i podržat će svakoga u nastojanju da riješi problem. Pozivam sve učenike i roditelje da im se obrate u slučaju potrebe te će zajedno pronaći rješenje. Podsjećam da se možete slobodno obratiti u savjetovalište za učenike i/ili roditelje te vas ovom prilikom potičem da nas posjetite s punim povjerenjem.

Veliku pozornost u našem radu poklanjamo odgojnim ciljevima. Posjeti ustanovama kulture, projekti za promicanje etičnih, kulturnih, humanih i općedruštvenih vrijednosti, obilježavanje blagdana, planinarenje, ekološke akcije, natjecanja, karaoke, brojne izvannastavne aktivnosti, produženi stručni postupak i rehabilitacijski programi čine našu školu zanimljivim i prepoznatljivim mjestom. Škola smo u kojoj se uvijek nešto događa i zato nam je svima srcu draga ova „dama“ koja ove godine proslavlja 55 godina svoga djelovanja.

Pozivam sve učenike, roditelje i djelatnike škole da sa svojim sposobnostima i talentima doprinesete daljnjem razvoju škole jer uvijek možemo biti još bolji.

Svima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini!

 

Vaša ravnateljica Đana Baftiri

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Vidović   datum: 20. 10. 2014.

TražilicaSigurnost u školi


O školi

Škola koja vraća osmijeh!

  

filmovi o školi (klikni na sliku)

BROŠURA O ŠKOLI


Kalendar i vremenik


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju